Άνω – κάτω βρίσκονται όλοι στον Λευκό Οίκο, καθώς η ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας του Αμερικανού προέδρου θέτει σε ετοιμότητα μηχανισμούς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, παρότι οι γιατροί του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν ότι ο “πλανητάρχης” θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, έστω και αν βρίσκεται σε  καραντίνα για τον κορωνοϊό.

Νωρίτερα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό η Χόουπ Χικς, σύμβουλος του  Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος εκτίμησε ότι κόλλησε από την ίδια, τόσο αυτός, όσο και η σύζυγός του Μελάνια, που  βρίσκονται σε καραντίνα .

Οπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, Τζένιφερ Γιάκομπς, η Χόουπ Χικς ταξίδεψε μαζι με τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο με το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One, στο Κλίβελαντ (Οχάιο), όπου έγινε το πρώτο ντιμπέιτ του ενοίκου του Λευκού Οίκου με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο αρχηγός του κράτους εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση την Τρίτη, έχει κορωνοϊο.

«Σήμερα τόσο εγώ όσο και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορωνοϊό και θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία ανάρρωσης. Θα το περάσουμε αυτό μαζί» έγραψε στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

«Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και ευχαριστώ όλους τους γιατρούς που ήδη προσφέρθηκαν να βοηθήσουν» ανέφερε ο γιατρός Σον Κόνλεϊ χωρίς να διευκρινίζει τι είδους βοήθεια έχει ήδη παρασχεθεί.

«Να είστε σίγουροι ότι περιμένω ο Πρόεδρος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ αναρρώνει και θα σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη» καταλήγει το σημείωμα του γιατρού του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε οτι η σύμβουλος του βγήκε θετική στον κορωνοϊό,  με ανάρτηση του στο Twitter.

Πηγή κοντά στην Χόουπ Χικς που επικαλείται το CNN ανέφερε ότι η σύμβουλος του Τραμπ, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, έχει ήδη παρουσιάσει συμπτώματα με πόνους και κόπωση.

Έτοιμη η Πελόζι να αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το CNN σε απόμονωση έχει τεθεί ήδη η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ σε περίπτωση κατά την οποία νοσήσει με κορωνοϊό και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα ήταν σε στενή επαφή με τον Τραμπ.

Δείτε παρακάτω τη λίστα που συνέταξε το MSNBC με τα άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα με την  Χόουπ Χικς. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η Ιβάνκα Τραμπ, μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο Έρικ Τραμπ και πολλοί άλλοι.