Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι μόνιμο δικαστικό όργανο αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για το έγκλημα της γενοκτονίας, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και το έγκλημα της επίθεσης. Η έδρα του είναι στη Χάγη της Ολλανδίας.

Η Ρωσία συνεχίζει τις απειλές

Ταυτόχρονα η Ρωσία συνεχίζει τις απειλές κατά της Ουκρανίας και ανακοίνωσε σήμερα πως όλα τα μαχητικά που προμηθεύουν στην Ουκρανία δυτικές χώρες θα καταστραφούν και δεν θα κάνουν καμία διαφορά στην πορεία της σύγκρουσης.

“Στην πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης [σ.σ. όπως αποκαλεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Μόσχα] όλος αυτός το εξοπλισμός μπορεί να καταστραφεί”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Φαίνεται πως όλες αυτές οι χώρες δεσμεύονται με αυτό τον τρόπο στην απόρριψη παλαιού μη αναγκαίου εξοπλισμού”, είπε