Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.  Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης στο Ισραήλ περισσότεροι από 100 πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί.

Όπως ανακοίνωσαν οι IDF, εκτοξεύθηκαν δεκάδες πύραυλοι πύραυλοι από το Ιράν προς το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι σειρήνες ηχούν σε όλη τη χώρα.

«Σας ζητείται να είστε σε εγρήγορση και να ενεργείτε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου μοίρασε οδηγίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. “Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες”, ανέφεραν οι IDF.

Στο βίντεο φαίνονται αναχαιτίσεις πυραύλων από τοΙσραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Μάχες στον νότιο Λίβανο με την Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα το μεσημέρι τους κατοίκους 27 οικισμών του νοτίου Λιβάνου να τους εκκενώσουν «αμέσως» και να κατευθυνθούν προς βορράν ώστε να μην παγιδευθούν στις μάχες με τη Χεζμπολάχ.

«Ο ισραηλινός στρατός δεν θέλει να σας κάνει κακό και για την ασφάλειά σας πρέπει να απομακρυνθείτε αμέσως από τα σπίτια σας. Όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη, σε εγκαταστάσεις και σε μέσα μάχης της Χεζμπολάχ βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο», έγραψε ο Αβιτσάι Αντράι, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, σε μήνυμά του στα αραβικά που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Telegram.