Ρωσικός πύραυλος έπληξε κεντρική πλατεία στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 90.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε για το περιστατικό ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ 12 από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή που χτύπησε ο πύραυλος το κέντρο του Τσερνίχιβ.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, από τη Σουηδία όπου βρίσκεται, στο Telegram, ενώ ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τσερνίχιβ Βιατσεσλάβ Τσάους έγραψε στο Telegram: «Ο εχθρός βομβάρδισε το κέντρο του Τσερνίχιβ. Ένας βαλλιστικός πύραυλος. Μείνετε ασφαλείς. Αναμένονται λεπτομέρειες».

Το Τσερνίχιβ βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία, η οποία είναι σύμμαχος με τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν διασχίσει το Τσερνίχιβ όταν ξεκίνησαν την εισβολή τους στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις. Αφότου απωθήθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή, η βόρεια Ουκρανία έχει γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από τις σκληρές μάχες όπως αυτές που μαίνονται τα ανατολικά και νότια της χώρας.