Σε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς – τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας- και 27 τραυματίες έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης κτιρίου στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αρκετά άτομα, που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια του διώροφου εστιατορίου Medusa Beach Club στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα μετά την κατάρρευσή του περίπου στις 20:30 χθες το βράδυ τοπική ώρα.

«Υπάρχουν τέσσερις νεκροί και περίπου 21 τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Μαγιόρκα, προσθέτοντας ότι τα θύματα είναι «αρκετών εθνικοτήτων».

Σοβαρή η κατάσταση επτά τραυματιών

Η υπηρεσία ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ότι επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και άλλοι εννέα φέρουν σοβαρά τραύματα.

Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού στη δυτική Μεσόγειο. Η κατάρρευση του κτιρίου έγινε κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην περιοχή.

Πυροσβέστης έκανε λόγο για «εφιαλτική κατάσταση» στην εφημερίδα Ultima Hora, σημειώνοντας ότι όταν έφθασε στο σημείο, άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν γύρω από τα ερείπια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε ότι παρακολουθεί την κατάσταση κι ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαθέσει «όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό».

Έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης

Η Μάργκα Πρόχενς, πρόεδρος των Βαλεαρίδων Νήσων, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε στο άκουσμα της κατάρρευσης του κτιρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες κατά πόσον μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στο εστιατόριο ή τουρίστες.

Οι Αρχές της Μαγιόρκα διερευνούν έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου και κάλεσαν οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για το περιστατικό να προσέλθει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κτίριο μάλλον κατέρρευσε από το πλήθος των ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί και χόρευε στον πρώτο όροφο.

Η Μαγιόρκα είναι μία από τις Βαλεαρίδες Νήσους, τις οποίες επισκέφθηκαν πέρυσι περισσότεροι από 14 εκατ. τουρίστες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.