Χιονίζει από χθες σε πολλές περιοχές της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Από χθες χιονίζει ασταμάτητα στο Μόναχο, όπου έχουν καταγραφεί πολλά προβλήματα και η θερμοκρασία έχει πέσει σημαντικά κάτω από το μηδέν.

Ο συνεργάτης μας στο Μόναχο Δημήτρης Αποστολίδης μεταδίδει:

Η ώρα είναι 6.00. Η συνεχής χιονόπτωση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός στην ουσία έχει κλείσει. Πολλοί επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα σταματημένα τρένα, λόγω ατυχημάτων. Οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι είναι μπλοκαρισμένοι. Το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί.

Μέσω της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους. Δεν κυκλοφορούν τραμ και λεωφορεία. Μόνο ο υπόγειος σιδηρόδρομος. Τόσο πολύ χιόνι έχουμε χρόνια να δούμε.

Οι χρονιές με το περισσότερο χιόνι στη Γερμανία

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα χιόνια στη Γερμανία δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Η Γερμανία έχει πάρα πολλά βουνά, μεταξύ άλλων τις Άλπεις και τον Μέλανα Δρυμο, και κάθε χρόνο σε πολλές περιοχές χιονίζει από νωρίς τον Χειμώνα.

Γενικά, τα αρχεία χιονόπτωσης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανά περιοχή εντός της Γερμανίας. Ωστόσο, δύο αξιοσημείωτες περιπτώσεις ακραίας χιονόπτωσης περιλαμβάνουν:

  1. Ρεκόρ χιονόπτωσης στο Zugspitzblatt το 1944 : Στις 2 Απριλίου 1944, η συσσώρευση χιονιού γύρω από το Zugspitze, το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας, έφτασε τα 8,30 μέτρα ! Αυτή η χιονόπτωση έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις στη χώρα. *Σε μια μέρα!
  2. Έντονη χιονόπτωση στο Balderschwang το 1997/98 : Κατά τη χειμερινή περίοδο 1997/98, το χωριό Balderschwang στην περιοχή Allgäu κατέγραψε συνολικά 12,30 μέτρα φρέσκου χιονιού, καθιστώντας το ένα από τα πιο χιονισμένα μέρη στη Γερμανία για εκείνη την εποχή.

Αυτές οι περιπτώσεις υποδηλώνουν ότι, ενώ συγκεκριμένα έτη μπορεί να έχουν σημειωθεί σημαντικές χιονοπτώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, μια ολοκληρωμένη καταγραφή του έτους με τις περισσότερες χιονοπτώσεις σε όλη τη Γερμανία θα απαιτούσε λεπτομερή μετεωρολογικά δεδομένα. Πάντως τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν το πόσο χιόνι μπορεί να ρίξει σε μια χρονιά στη Γερμανία με τα πολλά βουνά και τα ατελείωτα δάση.