Συντριβή αεροσκάφους σημειώθηκε στο βόρειο Αφγανιστάν το πρωί της Κυριακής, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του πληρώματος και των επιβατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Αρχές μεταβαίνουν στο σημείο της συντριβής, ενώ έγινε γνωστό ότι πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος, που πιθανότατα είχε αναχωρήσει από την Ινδία.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι σήμανε συναγερμός στο βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από συντριβή ινδικού αεροσκάφους στην επαρχία Μπανταχσάν.

«Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η ακριβής τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.

«Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Στείλαμε επί τόπου μια ομάδα, όμως δεν έχει φθάσει», προσέθεσε, «δεν έχουμε καμία λεπτομέρεια».

Η αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν έλαβε πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους στην επαρχία Μπανταχσάν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επιβατική πτήση ή αν επρόκειτο για πτήση μεταφοράς φορτίου, ούτε από ποια χώρα προέρχεται η εταιρία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος.