Λεπτομέρειες για τον μυστηριώδη θάνατο της επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αρμόδιας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, Μαρίνα Γιάνκινα έρχονται στο φως προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν από τον θάνατό της, η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Η πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Πούτιν φέρεται να έκανε «βουτιά θανάτου» από τον 16ο όροφο πολυκατοικίας στην Αγία Πετρούπολη.

Στο μπαλκόνι του ορόφου απ’ όπου έπεσε, η αστυνομία βρήκε έγγραφά της και προσωπικά αντικείμενα. Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία εξετάζει ως βασική εκδοχή του θανάτου της την αυτοκτονία. Επισήμως, η Ανακριτική Επιτροπή, προς το παρόν, δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργαζόταν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιουσιακών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.

Στις 13 Φεβρουαρίου σε εξοχικό σπίτι, στο χωριό Γκολίκοβο, έξω από τη Μόσχα, βρέθηκε το πτώμα του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (γνωστή ως «Κέντρο Ε»), στρατηγού Βλαντίμιρ Μακάροφ. Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε μια καραμπίνα Berkut-2M. Ο Μακάροφ πιθανολογείται ότι αυτοκτόνησε.