Ένα απίστευτο φαινόμενο σφοδρής βροχόπτωσης έπληξε την Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, μαγαζιά, σπίτια και μετρό, μετά το σαρωτικό χαμηλό βαρομετρικόπου έριξε βροχή ενός μήνα σε μόλις τρεις ώρες.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media, φαίνονται δρόμοι της Νέας Υόρκης και ειδικότερα στην περιοχή του Μπρούκλιν να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Νέα Υόρκης (New York / New Jersey / Connecticut), ενώ αναμένεται να συνεχιστούν έως και το βράδυ της Παρασκευής, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πάνω από 8.000.000 πολίτες έλαβαν ειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με το CNN, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή, καθώς η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε δρόμους, υπόγεια και το μετρό.

Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για «σημαντική» απειλή ζημιών από πλημμύρες σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 25.000.000 ανθρώπους σε όλη τη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ την Παρασκευή και η περιοχή της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει «μέτριο» κίνδυνο, επιπέδου 3, για ξαφνικές πλημμύρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Προτρέπουμε τους Νεοϋορκέζους να προετοιμαστούν για έντονη βροχόπτωση και πιθανές πλημμύρες όλη την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου», δήλωσε ο επίτροπος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης, Ζακ Ίσκολ. «Όλοι οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να είναι προσεκτικοί».