Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν λόγω αναταράξεων σε πτήση από την Ντόχα του Κατάρ προς το Δουβλίνο, λίγες μέρες αφότου σε ένα παρόμοιο περιστατικό τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι και ένας υπέκυψε από καρδιακή ανακοπή σε πτήση προς την Σιγκαπούρη.

Το αεροσκάφος Boeing 787-9 dreamliner παρουσίασε αναταράξεις αυτή την φορά ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία, δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Δουβλίνου, η DAA.

Κατά την προσγείωσή της λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα στο Δουβλίνο η πτήση QR017 της Qatar Airways έγινε δεκτή από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς τους. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας», συμπλήρωσε εκπρόσωπος της DAA.

Όπως έγινε στην πτήση της Singapore Airlines

Το περιστατικό ακολουθεί τον θάνατο ενός 73χρονου Βρετανού σε πτήση από το Λονδίνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη, η οποία παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 20 εκ των οποίων νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα στη σπονδυλική στήλη.