Ο ολλανδικός όμιλος Philips ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 έπειτα από απώλειες που συνδέονται με την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων για την άπνοια κατά τον ύπνο, η οποία επιβαρύνει εδώ και μήνες την επιχείρηση.

Αυτή η νέα μείωση του εργατικού δυναμικού, «δύσκολη, αλλά απαραίτητη», προστίθεται στην κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε από τον όμιλο τον Οκτώβριο, διευκρίνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Philips Ρόι Τζέικομπς.

Τα τελευταία χρόνια η Koninklijke Philips παρουσίασε μείωση 22% στα καθαρά κέρδη και παράλληλα γνωστοποίησε ότι προχωρά στην επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ο ολλανδικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 673 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 860 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Απέδωσε την μείωση στην απόσχιση των δραστηριοτήτων ειδών φωτισμού, Signify.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 5,59 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 5,30 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Σε συγκρίσιμη βάση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 5%, τόνισε η Philips. Η εταιρεία δήλωσε πως το περιθώριο των προσαρμοσμένων EBITDA διευρύνθηκε κατά 70 μονάδες βάσης στο 17,4% παρά τις δυσμενείς νομισματικές επιδράσεις κατά 40 μονάδες βάσης.