Ο διάσημος και πολυβραβευμένος ηθοποιός Σον Πεν ξιφούλκησε κατά των ανεμβολίαστων και είπε ότι είναι “σαν να κρατούν ένα όπλο και να το στρέφουν στο πρόσωπο κάποιου»

«Είναι κάποια θέματα στη 2η Τροπολογία που πραγματικά πιστεύω ακράδαντα» ανέφερε ο Σον Πεν στον δημοσιογράφο Μάικλ Σμερκόνις. «Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωρίσετε ότι, με κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να τριγυρνάς σημαδεύοντας με ένα όπλο το πρόσωπό κάποιου, γιατί αυτό συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους».

Ο Σον Πεν, ο οποίος πρόσφατα αρνήθηκε να επιστρέψει στα γυρίσματα της επερχόμενης σειράς Gaslit, μέχρις ότου εμβολιαστεί όλο το καστ, εξήγησε την έκκλησή του για τον εμβολιασμό όλων.

Είπε στον παρουσιαστή ότι προς το παρόν μόνο τα μέλη του πληρώματος που αλληλεπιδρούν προσωπικά με το καστ πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Όπως είπε: «Δεν ήθελα να νιώθω συνένοχος σε κάτι που φροντίζει τη μία ομάδα και όχι την άλλη. Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικό, όπως το να ανάβεις τα φώτα του αυτοκινήτου τη νύχτα»

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποστήριξε ότι οι μη εμβολιασμένοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Όπως είπε: « Υπάρχουν εκείνοι που, μόλις ο FDA δώσει την πλήρη έγκριση, θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Και υπάρχουν και εκείνοι που έχουν εδραιωθεί σε ένα είδος ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και σε μια πολιτική ταυτότητα που έχει πάρει κάπως στραβά αυτό το ζήτημα σε κάτι που ξεχνά ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολόκληρη η ιστορία μας, όλα βασίζονται στο να είμαστε ανεξάρτητοι γιατί κατανοούμε την αλληλεξάρτηση. Αυτή είναι η ιστορία των επιτυχημένων πραγμάτων σε αυτή τη χώρα».
Σον Πεν με μάσκα

Υποστηρικτής του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Και συνέχισε λέγοντας: «Και αν συνεχίσουμε με επιτυχημένα πράγματα, αν πάρουμε μερικά από τα σπουδαία μαθήματα που μάθαμε τον τελευταίο χρόνο, όπως αυτό που συνέβη με τον Τζορτζ Φλόιντ, όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Αν πρόκειται να πάρουμε τα καλά μέρη αυτού και να προχωρήσουμε μπροστά, θα το κάνουμε αλληλεξαρτώμενοι και νομίζω ότι ο εμβολιασμός είναι η αρχή αυτού, δεδομένου ότι είναι μια τέτοια απειλή για τις επιχειρήσεις, τον τρόπο ζωής, τη ζωή εδώ και σε όλο τον κόσμο».

Όπως είχε δηλώσει ο Σον Πεν σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, πιστεύει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι πρέπει να πάνε να δούνε την ταινία του στους κινηματογράφους και αναγνώρισε πως οι προσωπικές του απόψεις για το θέμα, ενδέχεται να κάνουν τους ανεμβολίαστους να αποφύγουν να πάνε να δουν την ταινία του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών του Σον Πεν Core, συνεργάστηκε με επιχειρήσεις και τοπικές κυβερνήσεις για την επέκταση των τεστ και των εμβολιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, όπως είπε στη συνέντευξή του η Core διανέμει τώρα δωρεάν εμβόλια στην Αϊτή, η οποία χτυπήθηκε πρόσφατα από έναν καταστροφικό σεισμό.