Tον διοικητή της Χαμάς πουοργάνωσε τις επιθέσεις στα κιμπούτς Ερέζ και στο Νετίβ Χασάρα κατά τη διάρκεια της σφαγής στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου εξουδετέρωσε το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι IDF σήμερα.

Ο Νασέμ Αμπού Ατζίνα ήταν ο διοικητής του τάγματος Beit Lahia της Βόρειας Μεραρχίας της Χαμάς. Οι IDF σκότωσαν τον Ατζίνα σε μια νυχτερινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Προηγουμένως, γράφει η Jerusalem Post, ο Ατζίνα είχε διοικήσει τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των αλεξίπτωτων πλαγιάς της τρομοκρατικής ομάδας, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι IDF αναφέρουν ότι η αεροπορική επιδρομή κατά την οποία εξοντώθηκε το ηγετικό αυτό στέλεχος της Χαμάς, πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσε η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Προσθέτει ότι «η εξόντωσή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς να διαταράξει τις χερσαίες επιχειρήσεις των IDF» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός του Ισραήλ περικυκλώνει την Γάζα

Το Ισραήλ στοχεύει να περικυκλώσει τη Γάζα, καθώς ο στρατός του έχει μπει σε παλαιστινιακό έδαφος από τρία σημεία, στη νέα φάση της επιχείρησης, εισβάλοντας βορειοανατολικά στο Μπέιτ Χανιούν, με τη Χαμάς να «απαντά» με ισχυρές δυνάμεις στη περιοχή.

Σειρήνες ηχούν συνεχώς στις περιοχές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, εν μέσω εκτοξεύσεων ρουκετών.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά τους τρομοκράτες της Χαμάς αδιάκοπα, ενώ χθες απελευθέρωσε μία κοπέλα – δεκανέα που κρατούσαν στη Γάζα.

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ μετά από καταιγισμό ρουκετών από τη Γάζα, ενώ το Al Jazeera μετέδωσε ζωντανά ήχους από πολλαπλές εκρήξεις στη βόρεια Γάζα.

Στοχοποίησαν σήραγγες και νοσοκομείο

Σύμφωνα με αναλυτές, οι πολύ ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν είναι ισραηλινές βόμβες που στοχοποίησαν σήραγγες της Χαμάς.

Η Τουρκία με ανακοίνωσή της καταδίκασε χθες την επίθεση στην περιοχή του τουρκοπαλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εξέφρασε έντονη ανησυχία για τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στο νοσοκομείο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

Το Ισραήλ σφυροκοπά και στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία προειδοποιεί για «ευρύτερη κλιμάκωση» του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, την ώρα που η έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας στερεί από τους κατοίκους το πόσιμο νερό, όπως αναφέρει η UNICEF.

Επλήγησαν πάνω από 600 στόχοι σε 24 ώρες

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ κινήθηκαν χθες από άλλη κατεύθυνση παραλιακά και εισέβαλαν με τεθωρακισμένα καταλαμβάνοντας έδαφος.

Η τρίτη κίνηση του Ισραήλ έγινε χθες, όπου οι δυνάμεις του μπήκαν από το κέντρο της Γάζας και έφτασαν σε κεντρικό δρόμο που συνδέει Βορρά και Νότο.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε δεκάδες τρομοκράτες που του επιτέθηκαν μέσα από κτίρια και σήραγγες.

Πάνω από 600 στόχοι επλήγησαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανάμεσά τους αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό, εκατοντάδες ασθενείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.