Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 15 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από χθες, Τρίτη, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους, στον πόλεμο απέναντι στην παλαιστινιακή Χαμάς.

«Αυτοί οι 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα από την Τρίτη» ανέφερε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός “σκότωσε ολόκληρες οικογένειες”.

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.