Σοβαρές απώλειες με εκατοντάδες νεκρούς υπέστη ο ρωσικός στρατός σε γέφυρα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «New York Times».

Κατά την προσπάθειά του να διασχίσει τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς, στην περιοχή του Λουχάνσκ, ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερους από 400 στρατιώτες, γράφουν οι «The New York Times», επικαλούμενοι στοιχεία του Institute for the Study of War (ISW).

Η μάχη του Σεβέρσκι Ντονέτς από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μάχη αυτή υπήρξε από τις πιο αιματηρές μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Στις 11 Μαΐου το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε τις ρωσικές πλωτές γέφυρες όπως και τα ρωσικά στρατεύματα με τον εξοπλισμό τους που είχαν συγκεντρωθεί πυκνά γύρω από αυτές, με αποτέλεσμα, όπως μεταδίδεται, να σκοτωθούν 485 άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα από 80 άρματα μάχης» μεταδίδει το ISW.

Συνολικά, στην περιοχή είχαν σταλεί 550 Ρώσοι στρατιωτικοί για να περάσουν τον ποταμό, με στόχο να περικυκλώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Ρουμπέζνι, από βορειοδυτικά.

Για 1.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στο Σεβέρσκι Ντονέτς μιλά στρατιωτικός διοικητής του Λουχάνσκ

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι, στο Telegram, κάνει λόγο για 1.000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη μάχη αυτή και για περίπου 100 άρματα μάχης και άλλο εξοπλισμό που καταστράφηκαν.

Κατεστραμμένα ρωσικά τανκς στον ποταμό Σέβερσκι Ντονέτς

«Η ντροπιαστική επιχείρηση, την οποία έκαναν στην Μπελογκορόφκα, θα περάσει στην ιστορία του πολέμου αυτού, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως η ήττα τους στην περιοχή του Λουχάνσκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν σχεδόν 100 μονάδες εξοπλισμού και σκοτώθηκαν δύο ρωσικές ταξιαρχίες, που σημαίνει σχεδόν χίλιοι στρατιώτες», έγραψε ο Γκαϊντάι.