Αιματηρό επεισόδιο  συνέβη χθες, Δευτέρα, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε κληρικό της Ιεράς Μητρόπολης Βίνιτσας στην κεντρική Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο δράστης μπήκε στον Ιερό Ναό και έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό, Εικόνες και προκάλεσε φθορές στο εσωτερικό του.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας μόλις άκουσε τον θόρυβο κατευθύνθηκε προς τον άγνωστο άνδρα για να του κάνει συστάσεις. Ο δράστης ο οποίος άκουγε τον ιερέα χωρίς να απαντά, ξαφνικά έβγαλε μαχαίρι και τον κάρφωσε στον λαιμό.

Η Αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο δράστης της επίθεσης αρνήθηκε να υπακούσει, οπότε οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε ένα από τα νοσοκομεία της Βίνιτσας.

Η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό τονίζει πως: «ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει η έρευνα, για άλλη μια φορά ζητάμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος στην Ουκρανία!».