Με αίμα βάφτηκε γάμος στην Ταϊλάνδη, με τον γαμπρό, έναν παρααθλητή και πρώην στρατιώτη, να πυροβολεί και να σκοτώνει την νύφη, την μάνα, την αδελφή της και έναν καλεσμένο, πριν αυτοκτονήσει.

Ο Chaturong Suksuk, 29 ετών, και η Kanchana Pachunthuek, 44, παντρεύτηκαν το Σάββατο στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γαμπρός έφυγε απότομα από το γαμήλιο πάρτι και επέστρεψε με όπλο πυροβολώντας τη σύζυγό του, την 62χρονη μητέρα της και την 38χρονη αδελφή της. Αδέσποτες σφαίρες χτύπησαν δύο καλεσμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας από αυτούς πέθανε.

Η αστυνομία είπε στο BBC ότι ο Chaturong «ήταν αρκετά μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή», αλλά το κίνητρό του παραμένει ασαφές. Είχε αγοράσει το όπλο και τα πυρομαχικά νόμιμα πέρυσι, πρόσθεσαν.

ΜΜΕ της Ταΐλάνδης, επικαλούμενα όσα είπαν οι καλεσμένοι στο πάρτι στην αστυνομία, ανέφεραν ότι το ζευγάρι διαπληκτίστηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι. Ανέφεραν επίσης ότι ο Chaturong ένιωθε ανασφαλής για το ηλικιακό χάσμα μεταξύ αυτού και της Kanchana.

Ωστόσο, η αστυνομία κάνει λόγο για εικασίες, προσθέτοντας ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία και περιμένει να κλείσει την υπόθεση «σύντομα».

Είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση

Ο Chaturong και η Kanchana είχαν ζήσει μαζί για τρία χρόνια πριν παντρευτούν, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ταΐλάνδης.

Ο Chaturong είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Αγώνες Asean Para στην Ινδονησία, πέρυσι.

Είχε χάσει το δεξί του πόδι ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία με την παραστρατιωτική δύναμη ελαφρού πεζικού, που περιπολεί τα σύνορα της Ταϊλάνδης.

Ενώ οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σπάνιοι, η οπλοκατοχή είναι συνηθισμένη στην Ταϊλάνδη.

Τον περασμένο μήνα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε πολυτελές εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε 37 παιδιά σε επίθεση με όπλο και μαχαίρι σε ένα νηπιαγωγείο στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)