Ο γιος μιας ανεμβολίαστης Τσέχας λαϊκής τραγουδίστριας αποκάλυψε πως η μητέρα του πέθανε το Σαββατοκύριακο από κορωνοϊό, έχοντας κολλήσει εσκεμμένα για να μπορέσει να ζήσει ξανά «ελεύθερη».

Ο Γιαν Ρεκ, ο γιος της τραγουδίστριας Χάνα Χόρκα, επιτέθηκε εναντίον όλων εκείνων των αντιεμβολιαστών που «γέμισαν το κεφάλι της μητέρας μου με ανακριβείς πληροφορίες», όπως είπε, ενώ περιέγραψε και τις τελευταίες τραγικές στιγμές της μητέρας του.

Το πρωί της Κυριακής, που πέθανε, η 57χρονη Χόρκα ήταν αρκετά καλά στην υγεία της ώστε να ντυθεί για να πάει μία βόλτα, προτού παραπονεθεί ότι πονούσε η πλάτη της και πάει να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρά της. «Σε περίπου 10 λεπτά τελείωσαν όλα», είπε ο Ρεκ σε συνέντευξή του στο BBC. «Πνίγηκε».

Η Τσέχα τραγουδίστρια Χάνα Χόρκα, που  πίστευε ότι θα ήταν καλύτερα να κολλήσει κορωνοϊό, παρά να εμβολιαστεί…

Η Χόρκα φέρεται να πίστευε ότι εάν κολλούσε κορωνοϊό θα μπορούσε να αποφύγει να κάνει το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει μόλις έμαθε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

“Πήρατε στον λαιμό σας τη μητέρα μου”

Ο γιος της κατηγόρησε τους αντιεμβολιαστές της Τσεχίας για τον θάνατό της. «Πήρατε στον λαιμό σας τη μητέρα μου, η οποία βασίστηκε σε όλα όσα λέγατε. Σας περιφρονώ, είστε ένα τίποτα», έγραψε ο Ρεκ στη σελίδα του στο Facebook μετά τον θάνατό της.
Χάρηκε όταν κόλλησε, γιατί θα μπορούσε να είναι «ελεύθερη»

Η Χόρκα, η οποία ήταν λαϊκή τραγουδίστρια του συγκροτήματος Asonance, είχε προηγουμένως ανακοινώσει τη μόλυνσή της από κορωνοϊό στα socia media και είχε καλωσορίσει τον ιό σε πολλές αναρτήσεις της.

Είχε πει ότι ήταν ευτυχισμένη που μολύνθηκε με κορωνοϊό, επειδή θα μπορούσε να αποκτήσει πιστοποιητικό νόησης, που θα της επέτρεπε να μπαίνει σε χώρους που αποκλείονταν για όσους δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορωνοϊό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να ξεκινήσω μια ”ελεύθερη” ζωή, όπως όλοι οι άλλοι, και θα μπορέσω να επιστρέψω στον κινηματογράφο, στις διακοπές, στο θέατρο», είχε γράψει.

«Επέζησα, ήταν έντονο. Τώρα λοιπόν θα πάω στο θέατρο, σε μια συναυλία, και ένα επείγον ταξίδι στη θάλασσα» έγραψε την Παρασκευή, μόλις δύο ημέρες πριν πεθάνει.

Δεν πίστευε σε αυτά που ακούγονται για τα μικροτσίπ

Ο Ρεκ πρόσθεσε ότι ενώ η μητέρα του ήταν ανεμβολίαστη δεν συμμεριζόταν καμία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

«Η φιλοσοφία της ήταν πως ένιωθε καλύτερα με το να κολλήσει κορωνοϊό, παρά να εμβολιαστεί. Δεν πίστευε σε αυτά που ακούγονται για τα μικροτσίπ», είπε.

Ο Ρεκ εξήγησε επίσης πως η μητέρα του παρέμεινε σε στενή επαφή με τον ίδιο και τον πατέρα του αφότου και οι δύο, που είχαν εμβολιαστεί, κόλλησαν κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να προσβληθεί και η ίδια.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τσεχία έφτασαν σε νέο ημερήσιο ρεκόρ χθες, με 28.469 να αναφέρονται σε ένα 24ωρο. Σχεδόν 37.000 άτομα έχουν πεθάνει στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.