Ο Ιταλός δρομέας Αντρέα Πάπι βρέθηκε νεκρός δίπλα σε έναν δασικό δρόμο, κοντά στο Τρεντίνο, με τραύμα στο στομάχι, διάφορες γρατζουνιές και αρκετά δαγκώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, ο αθλητής, ο οποίος είχε πάει για τζόκινγκ στην περιοχή, μάλλον δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, κάτι, που πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Μετά από μία ώρα άσκησης, ο 26χρονος Πάπι επικοινώνησε με την οικογένειά του, στην οποία έστειλε ένα βίντεο που έδειχνε τη θέα από το όρος Πέλερ, όπου είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τη διαδρομή του.

Ωστόσο, καθυστερώντας την επιστροφή του και χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του για αρκετές ώρες, ξεκίνησε η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό άνδρες, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες, διασώστες βουνού και ο Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Marca.
Παρόμοιο περιστατικό έχει καταγραφεί ξανά στη συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας. Οι σκύλοι ήταν αυτοί που βρήκαν ένα ίχνος αίματος, το οποίο οδήγησε στη σορό του δρομέα.

Αν και οι επιθέσεις αρκούδας δεν είναι συχνές, αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στην περιοχή, καθώς τον Μάρτιο ένας πεζοπόρος, ο οποίος συνοδευόταν από τον σκύλο του, δέχθηκε επίθεση από αρκούδα.