Περίπου 200.000 σημαίες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στο «National Mall» μπροστά από το Καπιιτώλιο σε τρόπο ώστε κάθε μία να εκπροσωπεί τους πολίτες, που δεν θα μπορέσουν να παραστούν αύριο στην ασυνήθιστη τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα υπό τον φόβο ταραχών ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν… δώρο στα δημοσιογραφικά τους επιτελεία τον απαραίτητο εξοπλισμό που παραπέμπει σε εμπόλεμες ζώνες.

Για να είναι ασφαλές το προσωπικό τους, η διεύθυνση έδωσε αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

000_8Z27BF

Όπως εξηγεί η Κίμπριελ Κέλι, διευθύντρια σύνταξης των «Los Angeles Times» μιλώντας στο CNN Business:
«Στόχος μου είναι να προστατεύσω το προσωπικό μου, να προστατέψω τους δημοσιογράφους μου και να φροντίσω για την ασφάλειά τους».

Ενδεχόμενο ένοπλων διαμαρτυριών

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν ενημερωθεί από το FBI για το ενδεχόμενο ένοπλων διαμαρτυριών και στις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει έως και 25.000 μέλη της εθνοφρουράς να «χτενίζουν» την περιοχή.

000_8Z36WJ

Για τον λόγο αυτό, η δημοσιογράφος Σάρα Γουάιρ από τους «Los Angeles Times» που θα καλύψει την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, έμαθε να χρησιμοποιεί την αντιασφυξιογόνα μάσκα αφού έχει κάνει αρκετές φορές πρόβα.
Αυτή τη φορά, όμως, θα την έχει μαζί της, εν ώρα καθήκοντος.

000_8Z2262

“Θάλασσα” από σημαίες στο Καπιτώλιο

Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζουν οι εικόνες  από τις προετοιμασίες:

Εκατοντάδες χιλιάδες σημαίες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στο «National Mall», την τεράστια εσπλανάδα που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν στο Καπιτώλιο, ενόψει της αυριανής τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το «πεδίο λαβάρων» με τις σχεδόν 200.000 αστερόεσσες (191.500 για την ακρίβεια) εκπροσωπεί τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην ασυνήθιστη τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν λόγω της πανδημίας, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 23,9 εκατ. Αμερικανούς και προκάλεσε το θάνατο σχεδόν 400.000, ενώ το σόου συμπληρώνουν 56 δέσμες φωτός.

Οι σημαίες τοποθετήθηκαν προσεκτικά σε σειρές μπροστά από το Καπιτώλιο, μήνες μετά από μια παρόμοια εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας κοντά στο Μνημείο Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας (PIC) οι δέσμες φωτός αντιπροσωπεύουν τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κτήσεις και φωταγώγησαν το National Mall επί 46 δευτερόλεπτα προς τιμήν του 46ου προέδρου της χώρας, του Τζο Μπάιντεν. (Πηγή:Protothema.gr)