Έληξε στις 5 το απόγευμα το τελεσίγραφο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς προς τους κατοίκους της πόλης Ασκελόν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και αμέσως ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις και ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

Η δημοσιογράφος του BBC, Alice Cuddy η οποία βρίσκεται στην Ασκελόν, έγραψε χαρακτηριστικά για τις δραματικές στιγμές που περνάει στην πόλη μετά τη λήξη του τελεσίγραφου:

«Βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο μαζί με κατοίκους της περιοχής. Όλοι κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ακούσαμε περισσότερους κρότους τα τελευταία δύο λεπτά».

Οι δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έκαναν ανάρτηση, αναφέρονταας ότι συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μήνυμα αναρτήθηκε ένα λεπτό μετά την παρέλευση της προθεσμίας της Χαμάς για την εκκένωση της Ασκελόν από τους κατοίκους της.

Ο στρατός ανήρτησε επίσης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι ηχούν σειρήνες στην Ασκελόν.

«Σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε πυραυλικά κύματα»

Δημοσιογράφος του SkyNews, τόνισε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η Χαμάς υλοποιεί την απειλή της να επιτεθεί με μπαράζ ρουκετών στην Ασκελόν στις 5 το απόγευμα. Σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε πυραυλικά κύματα.

Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, κάποιες έπληξαν τους στόχους τους. Αναδύεται καπνός από το κέντρο της πόλης».

Κάτοικος Ασκελόν: «Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλο αυτό»

Η 26χρονη Βαλέρια Γκόλντενμπεργκ, η οποία επισκεπτόταν τον σύζυγό της στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, δεν μπόρεσε να φτάσει στο καταφύγιο στο σπίτι της στην Ασκελόν εγκαίρως στις 17:00.

Μιλώντας στο BBC τόνισε: «Δεν ήταν επιλογή να φύγω. Έχω γονείς εδώ στην Ασκελόν και ο σύζυγός μου εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να φύγει. Ειλικρινά, έχω ξεμείνει από λόγια, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι θα τελειώσει σύντομα».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες της Χαμάς επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη Ασκελόν.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το απόγευμα, ανέφεραν με ανάρτηση στο twitter, οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Οι κάτοικοι της Ασκελόν καλούνται να συνεχίσουν να προστατεύονται από τις ρουκέτες

Οι Ισραηλινές Αρχές απευθύνουν ειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της Ασκελόν: «Εκτοξεύονται πυρά ρουκετών και πυραύλων στην πόλη. Εισέλθετε σε προστατευμένο χώρο και παραμείνετε σε αυτόν».