Η 26χρονη καλλονή Καρολόνα, γεννημένη στην Ουκρανία, νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Ιαπωνία», παραιτήθηκε από το στέμμα της μετά την αποκάλυψη από ταμπλόιντ εφημερίδες ότι διατηρούσε σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα.

Η 26χρονη Καρολίνα Σιίνο στέφθηκε προ δύο εβδομάδων Μις Ιαπωνία, αλλά η νίκη της πυροδότησε αντιδράσεις στη Χώρα των Χρυσανθέμων λόγω της ουκρανικής καταγωγής της με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι δεν εκπροσωπεί τα παραδοσιακά ιδανικά ομορφιάς της χώρας, αν και κάποιοι την επαίνεσαν για τη στέψη της.

Μέσα σε αυτό το σάλο το ιαπωνικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Shukan Bunshun δημοσίευσε ρεπορτάζ ότι η νέα Μις Ιαπωνία διατηρούσε ανάρμοστη σχέση με παντρεμένο influencer και γιατρό, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δηλώσεις.

Δεν γνώριζαν οι υπεύθυνοι των καλλιστείων

Αρχικά οι διοργανωτές του διαγωνισμού «Μις Ιαπωνία» έσπευσαν να υπερασπιστούν την Σιίνο λέγοντας ότι η 26χρονη δεν γνώριζε πώς ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση ήταν παντρεμένος.

Αλλά χθες ανέφεραν ότι η κοπέλα – που γεννήθηκε το 1998 και σε ηλικία πέντε ετών μετακόμισε στην Ιαπωνία με τη μητέρα της – ομολόγησε ότι γνώριζε ότι ο εραστής της ήταν παντρεμένος και είχε οικογένεια.

Ζήτησε συγγνώμη για την παραπλάνηση

Η Σιίνο ζήτησε συγγνώμη για την παραπλάνηση και οι διοργανωτές αποδέχθηκαν την παραίτησή της από τον τίτλο της, όπως ανέφερε η “Miss Japan Association”.

H 26χρονη ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους θαυμαστές της και το ευρύ κοινό αναφέροντας σε δήλωσή της τη Δευτέρα ότι ενήργησε από φόβο και πανικό μετά το δημοσίευμα του περιοδικού.

«Λυπάμαι πραγματικά για την τεράστια ταλαιπωρία που προκάλεσα και επειδή πρόδωσα αυτούς που με στήριξαν», είπε.

Αν και υπήρξαν αρκετές επιλαχούσες, καμία δεν θα στεφθεί πλέον Μις Ιαπωνία στη θέση της Σιίνο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η κοπέλα, που μιλά άπταιστα ιαπωνικά, έγινε η πρώτη ευρωπαϊκής καταγωγής που στέφθηκε Μις Ιαπωνία στις 22 Ιανουαρίου. Πήρε το επώνυμο του Ιάπωνα πατριού της όταν μετακόμισε με τη μητέρα της στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και πολιτογραφήθηκε Γιαπωνέζα το 2022.

Στην ομιλία της, όταν παρέλαβε τον τίτλο, είχε αναφέρει: «Πολλές φορές δεν με είχαν αποδεχτεί ως Γιαπωνέζα, αλλά είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που με αναγνώρισαν σήμερα ως Γιαπωνέζα».