Ειδοποίηση ένα λεπτό πριν φτάσουν τα σεισμικά κύματα έλαβαν οι Ιάπωνες και οι ξένοι επισκέπτες, αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφορικά με την ισχυρότατη σεισμική δόνηση που έπληξε την Ιαπωνία.

Ο γνωστός σεισμολόγος βρισκόταν στη χώρα την ώρα που χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και στην ανάρτησή του ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ότι είναι καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ειδοποίηση που έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονταν στη χώρα στο κινητό τους τηλέφωνο, ένα λεπτό πριν «χτυπήσει» ο μεγάλος σεισμός.

Η ανάρτηση του σεισμολόγου από την Ιαπωνία

«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσουνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα.

Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία με το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο.