Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, επτά τραυματίστηκαν και 184 εγκλωβίστηκαν στον αέρα όταν κατέρρευσε ένας πυλώνας που στήριζε τελεφερίκ έξω από το τουρκικό θέρετρο της Αττάλειας στην νοτιοανατολική πλευρά της χώρας.

Ελικόπτερα εξοπλισμένα με σύστημα νυχτερινής όρασης κλήθηκαν να διασώσουν 184 ανθρώπους που εξακολουθούσαν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ, ανέφερε ο δήμαρχος της Αττάλειας Μουχιτίν Μποτσέκ σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Οι εξειδικευμένες ομάδες μας είναι εδώ. Θεού θέλοντος, θα τους διασώσουμε όλους σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μπότσεκ.

Ο θάνατος και οι τραυματισμοί συνέβησαν όταν μία από τις καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ στο Sarisu-Tunektepe έπεσε σε μια βραχώδη περιοχή καθώς κατέρρευσε ο πυλώνας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Ερλικαγιά.

Περίπου 110 μέλη του προσωπικού έκτακτης ανάγκης είχαν σταλεί στο σημείο του δυστυχήματος ενώ εξειδικευμένοι ορειβάτες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από άλλα σημεία της Τουρκίας.