Νέα απειλή για τη ζωή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σημειώθηκε τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Avrupa”.

Άτομο ονόματι Μουσταφά Πισκέν, ο οποίος το 1994 εργαζόταν στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού και το 2000 στην Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, πρότεινε να ανατεθεί σε δύο άτομα το καθήκον «να πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος» ο Ακιντζί.

H αναφορά του Πισκέν ακολούθησε ανάρτηση του αντιναυάρχου εν αποστρατεία Τζεμ Γκιούρντενιζ, ο οποίος υποστήριξε ότι τυχόν νίκη του Ακιντζί στις «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στα κατεχόμενα θα είναι «συμφορά» για την γεωπολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κάτω από την ανάρτηση του Γκιούρντενιζ, ο Πισκέν έγραψε: «Υπάρχει ο εύκολος δρόμος. Στείλτε δύο άτομα με το καθήκον να πέσει θύμα δυστυχήματος ο Ακιντζί», ο οποίος δείχνει μετριοπαθής και βρίσκεται σε διάλογο με την ελληνοκυπριακή ηγεσία στη Λευκωσία.

Σε δυσμένεια από τον Ερντογάν

Σημειώνεται ότι μετριοπαθέστερος, σε σχέση με τους αντιπάλους του, Ακιντζί βρίσκεται υπό δυσμένεια από την κυβέρνηση Ερντογάν με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζεται μειωτικά για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Σε πρόσφατη συνέντρυξή του ο Ακιντζί τάχττηκε κατά του συνθήματος “η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει” και πρόσθεσε: Τι θα πει αυτό; Σε αυτό το νησί έχει και Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες και Λατίνους. Έχει ανθρώπους από χίλιες εθνικότητες”.

Στόχος του, είπε, σε αυτό το νησί να ζήσουν όλοι ανθρώπινα, με πολιτική ισότητα, με ελευθερία, ασφάλεια, με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, με μια λύση σε ένα δίκαιο πλαίσιο, να γίνουμε μια ευρωπαϊκή χώρα σε μια γεωγραφική περιοχή φιλική προς την Τουρκία. «Γι’ αυτό πρέπει να πάμε με τον δρόμο της λογικής και να απομακρυνθούμε από τα συνθήματα του ‘50». (Πηγή:skai.gr/sigmalive)