Τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας σε περιοχή της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ αγνοούνται μετά από δραματική σειρά γεγονότων με δύο αστυνομικούς να καταφθάνουν στο σπίτι μετά από καταγγελία ότι ένα παιδί πυροβολήθηκε, να τραυματίζονται οι ίδιοι από πυρά αγνώστου και η κατοικία να τυλίγεται στις φλόγες.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι Αρχές δεν είχαν ακόμη εισέλθει στο σπίτι στην περιοχή Ιστ Λάνσνταουν της Φιλαδέλφεια μετά το περιστατικό καθώς η πυρκαγιά ήταν ακόμη σε εξέλιξη και υπήρχαν ανησυχίες ότι αρκετά αγνοούμενα άτομα ίσως βρίσκονταν εντός του κτιρίου όταν τυλίχθηκε στις φλόγες, δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Ντέλαγουερ, Τζακ Στολστάιμερ.

Το άτομο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται μεταξύ των αγνοουμένων, είπε ο εισαγγελέας. «Φοβούμαστε ότι ίσως υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα στο σπίτι αυτό. Γνωρίζουμε ότι ζούσαν πολλά μέλη της οικογένειας στο σπίτι, ανάμεσά τους και παιδιά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι έως οκτώ αγνοούμενοι από αυτή την οικογένεια. Φοβόμαστε ότι ίσως βρίσκονταν στο σπίτι όταν τυλίχθηκε στις φλόγες. Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια, αλλά θα το μάθουμε αύριο το πρωί», πρόσθεσε.

Γείτονας ανέφερε στο CNN ότι στο σπίτι ζούσε μια πολυμελής οικογένεια εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ ο εισαγγελέας είπε σε τοπικό δίκτυο ότι μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται παιδιά και νεαροί ενήλικες. «Εξ’ όσων γνωρίζω μια μεγάλη οικογένεια ζούσε στο σπίτι και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ένα από τα μέλη της άρχισε να πυροβολεί», τόνισε.

Πυρά και κατά των αστυνομικών, που έφτασαν στο σπίτι

Η αστυνομία ενημερώθηκε λίγο πριν τις 15:50 τοπική ώρα Τετάρτης ότι «ένα 11χρονο κορίτσι πυροβολήθηκε» στο σπίτι. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Φιλαδέλφεια «και αμέσως έγιναν δεκτοί με πυρά», είπε ο εισαγγελέας. Δύο εξ’ αυτών τραυματίστηκαν και τους απομάκρυναν από το σημείο άλλοι συνάδελφοί τους.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Μετά την άφιξη των αστυνομικών το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες. Αυτά είναι όσα γνώριζαν οι Αρχές μέχρι το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα καθώς πυροσβέστες προσπαθούσαν για πάνω από τέσσερις ώρες να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος βρισκόταν στο σπίτι, ποιος ήταν αυτός που πυροβόλησε, πόσα άτομα ήταν εκεί, σε τι κατάσταση βρίσκονται, αν είναι ζωντανοί», είπε ο εισαγγελέας.

Η φωτιά σιγόκαιγε ακόμη μέχρι αργά τη νύχτα τοπική ώρα. Αστυνομικοί θα ερευνήσουν το πρωί της Πέμπτης το σπίτι «και θα αναζητήσουν σορούς θυμάτων και στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε.