
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Ο μεγάλος γόης του παγκόσμιου κινηματογράφου, που θεωρήθηκε ως ο πιο ωραίος Ευρωπαίος, δεν υπάρχει πια.
Τα τρία παιδιά του Ντελόν ανακοίνωσαν τον θάνατό του σήμερα με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο .
«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη την εκδημία του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί.
Advertisement
Η οικογένειά του σας ζητά ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά του, σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή πένθους», ανέφερε το δελτίο τύπου.
Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν άφησε εποχή ως ένας από τους διασημότερους Γάλλους ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.
Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: «Γυμνοί στον ήλιο» (1960), «Η Έκλειψη» (1962), «Ο Γατόπαρδος» (1963), «Ο δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» (1967), «Η Πισίνα») (1969), «Ο Κόκκινος Κύκλος» (1970), «Ο Μπάτσος» (1972) και «Ο Κύριος Κλάιν« (1976).
Ο Αλέν Ντελόν συνεργάστηκε στη διάρκεια της καριέρας του με πολλούς διάσημους σκηνοθέτες, όπως ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ο Λουί Μαλ, ο Ζαν Πιερ Μελβίλ, ο Λουκίνο Βισκόντι και ο Μικελάντζελο Αντονιόνι.
Η ζωή του με την μοναδική σύζυγό του Ναταλί
Νωρίτερα το 2021 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών η μοναδική σύζυγος του Ντελόν, η Γαλλίδα ηθοποιός Ναταλί Ντελόν, από σύντομο καρκίνο.
Τότε ο Αλέν Ντελόν εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της πρώην συζύγου του. «Πάντα με πονά όταν φεύγουν εκείνοι που αγάπησα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η Ναταλί ήταν η πρώτη μου σύζυγος και η μόνη κυρία Ντελόν. Κρατούσαμε επαφή και συναντιόμασταν συχνά. Ήμουν κομμάτι της ζωής της και εκείνη της δικής μου». Πριν από λίγες ημέρες ο γιος τους δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία τους μαζί.
Η Φρανσίν Κανοβά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έγινε διάσημη όταν έπαιξε στην ταινία «Le Samourai», στο πλευρό του Αλέν Ντελόν. Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1941 στο Μαρόκο και είχε ισπανική καταγωγή. Όταν χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1962, στα 21 της χρόνια.
Είχαν γνωριστεί τυχαία σε ένα κλαμπ
Εκεί γνώρισε τυχαία τον Αλέν Ντελόν σε ένα κλαμπ, ο οποίος βρισκόταν εκεί με την Ρόμι Σνάιντερ, με την οποία διατηρούσε σχέση επί χρόνια. Τον Αύγουστο του 1964 η Κανοβά και ο Ντελόν παντρεύτηκαν κρυφά και έφυγαν για το Λος Άντζελες. Ένα μήνα αργότερα ήρθε στον κόσμο ο γιος τους.
Το ζευγάρι χώρισε το 1969 και αργότερα η Ναταλί Ντελόν δήλωσε πως η Ρόμι Σνάιντερ «στοίχειωνε» τη σχέση τους. «Ο Αλέν δεν μιλούσε ποτέ για εκείνη, αλλά κατά καιρούς έβλεπα μια σκιά θλίψης στο πρόσωπό του», είχε πει.
«Ήμουν πολύ αφελής. Ήταν άπιστος, ενώ εγώ δεν ήμουν. Όταν τον εγκατέλειψα, τα άφησα όλα πίσω μου. Πήραν τον γιο μου, την νταντά και αυτό ήταν», είχε αναφέρει. Αργότερα, η Ντελόν έκανε σχέση με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Έντι Φίσερ, πατέρα της ηθοποιού Κάρι Φίσερ.