Ένοχος για 34 κατηγορίες κρίθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Μετά τις ετυμηγορίες που ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ενόρκων στη δίκη, για τα χρήματα που έδωσε (120.000 δολάρια) στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς εξαγοράζοντας τη σιωπή της, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος».

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας τόνισε πως «η πραγματική ετυμηγορία θα είναι στις 5 Νοεμβρίου από τον λαό», αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές.

«Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ. Είναι μια ντροπιαστική απόφαση», πρόσθεσε και έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο Μπάιντεν λέγοντας: «Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο».

Σύμφωνα με αμερικάνικα ΜΜΕ, η καταδίκη του Τραμπ, ακόμα και με φυλάκιση, σε κάθε περίπτωση δεν θα μπλόκαρε τον δρόμο του μεγιστάνα να διεκδικήσει ξανά την προεδρία.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε μια ακρόαση για την καταδίκη για τις 11 Ιουλίου, οπότε θα ανακοινωθεί και η ποινή, που για τέτοια αδικήματα είναι τουλάχιστον φυλάκιση τεσσάρων ετών. Ωστόσο κατά της οποιασδήποτε ποινής είναι δυνατή η άσκηση έφεσης, κάτι, που σημαίνει ότι δεν ανακόπτεται η πορεία του Τραμπ προς τις εκλογές του Νοεμβρίου.