Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς έσβησαν ξαφνικά οι προβολείς από άγνωστη αιτία, που διερευνάται με δύο εκδοχές και αναβλήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα και της Α.Ε.Λάρισας.

 

Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν δεν ήταν απολύτως σαφείς. Κατά μία άποψη υπήρξε προγραμματισμένη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ στην περιοχή (τοπικής  έκτασης) και κατά την άλλη εκδοχή η τάση του ρεύματος ήταν χαμηλή, οπότε έπεσαν οι ασφάλειες των προβολέων και σημειώθηκε βλάβη. Ό,τι και αν συνέβη σημασία έχει ότι η Καλαμαριά, που υποτίθεται  ότι είναι ένας αναπτυγμένος δήμος με καλή ποιότητα ζωής και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, έδειξε ότι έχει τα χάλια της και ότι αντιμετωπίζεται ως η τελευταία κωμόπολη της ελληνικής περιφέρειας. Και αν η διακοπή από την ΔΕΗ ήταν προγραμματισμένη τόσο χειρότερα. Είναι ένδειξη απόλυτης ασυνεννοησίας και ανευθυνότητας. Αν όντως υπήρξε βλάβη για μια ακόμη φορά δείχνουμε την προχειρότητα και το μπάχαλο σε υπηρεσίες και οργανισμούς.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στο γήπεδο λίγο πριν τις 19:00 και όλο το στάδιο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Οι άνθρωποι της ομάδας κάλεσαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και προσπαθούσαν να βρουν την αιτία της βλάβης που οδήγησε στο να μην ανάψουν πάλι οι προβολείς.

Τελικά ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Βρέσκας έκλεισε το φύλλο αγώνα αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε το εν λόγω πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση στις 18.50 και περίμενε για την αποκατάστασή του. Περίμενε εύλογο χρονικό διάστημα  και όταν ενημερώθηκε πως χρειάζεται μία ώρα για την επιδιόρθωση, αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Στη συνέχεια, σε επικοινωνία των ανθρώπων της ΑΕΛ με τον Μάνο Γαβριηλίδη, πρόεδρο της επιτροπής Κυπέλλου έγινε γνωστό ότι ο  αγώνας θα γίνει σήμερα (Πέμπτη) την ίδια ώρα (19.30).

Από την ΠΑΕ Απόλλων και πιο συγκεκριμένα από τον νομικό εκπρόσωπο Βαγγέλη Χατζηϊωάννου, υπήρξε αντίδραση. Τόνισε ότι βάσει του ΚΑΠ και συγκεκριμένα του άρθρου 21 παρ. 2 ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί την επόμενη μέρα, αλλά βάσει του κανονισμού, αρχικά την ευθύνη έχει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ όπου θα σταλεί το Φύλλο Αγώνα και εν συνεχεία θα πρέπει να γίνει ο ορισμός εντός 15 ημερών. Οι διαιτητές κατά την αποχώρησή τους πάντως δεν εξέφρασαν βεβαιότητα για το ότι θα γίνει το ματς αύριο Πέμπτη, σημειώνοντας οτι περιμένουν επίσημη ενημέρωση σήμερα.

Πληροφορίες: Από metrosport.gr