Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ  δέχθηκε 4 γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν τον Αύγουστο της τρέχουσας σεζόν, όταν ηττήθηκε 1-4 από την Μπενφίκα στην Τούμπα. Εκείνη η ήττα πόνεσε περισσότερο, όχι γιατί ήταν εντός έδρας, αλλά γιατί στερούσε από τον Δικέφαλο τη δυνατότητα να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Και πόνεσε περισσότερο γιατί ακολούθησε του 1-1 στην Πορτογαλία που έδινε ένα μικρό (και θεωρητικό) προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Τεσσάρα από τεσσάρα έχει διαφορά. Το 4-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Τσέλσι ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αλλά (μάλλον) άδικα, αφού η αποβολή του Εβγέν Χατσερίντι στα πρώτα λεπτά δεν έδωσε το δικαίωμα στον Δικέφαλο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε συνθήκη 11 εναντίον 11. Σε σχέση πάντως με το 1-4 από την Μπενφίκα υπάρχει ομοιότητα ως προς τα… λάθη. Τότε ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω στο ματς της Τούμπας κόντρα στην Τσέλσι ήταν αυτός που κράτησε το σκορ στο 0-1. Στο Λονδίνο ήταν ο Χατσερίντι. Δεύτερο μεγάλο λάθος για φέτος μετά από αυτό στο ντέρμπι με τον Άρη για το κύπελλο (1-1). Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, κανένα από τα δύο δεν κόστισε, τουλάχιστον προς το παρόν σε ό,τι έχει να κάνει με το Europa League.

Το καλό για τον κυπελλούχο είναι ότι η ΜΠΑΤΕ νίκησε 2-0 την Βίντι και πλέον χρειάζεται νίκη επί της ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα και ταυτόχρονα νίκη της Τσέλσι στην Ουγγαρία επί της Βίντι στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Με αυτό το συνδυασμό παίρνει -μαζί με τους Λονδρέζους- την πρόκριση στους 32 του Europa League, παρά το γεγονός ότι πήγε καταδικασμένος να αγωνιστεί στο ‘Στάμφορντ Μπριτζ’.
Εφόσον συμβεί αυτό, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ, Βίντι και ΜΠΑΤΕ, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ευνοείται (αφού θα μετρήσουν τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και παρά τη νέα ισοβαθμία στους 6, θα υπερτερεί εκείνος στον συντελεστή τερμάτων).

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν θα χρειαστούν νίκη με δυο γκολ διαφορά επί της Μίλαν, αρκεί αυτή να έρθει με 2-0 ή 3-1. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που έρθει σκορ 4-2-, 5-3 κ.ο.κ. θα μετρήσουν τα εκτός έδρας γκολ στις συναντήσεις των δυο ομάδων (με το παιχνίδι του «Σαν Σίρο» να έχει λήξει 3-1)