Σε έναν σημαντικό αγώνα αναμετράται σήμερα η Εθνική Ελλάδος  με την Φινλανδία (ώρα 9.45 EPSILON) προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της στο πλαίσιο του Nations League με αρκετές ελπίδες, ακόμη και αν φέρει ισοπαλία.

 

Παίχτες και προπονητής είναι αισιόδοξοι, χωρίς να δημιουργούν υπέρμετρες προσδοκίες, έχοντας επίγνωση του ρόλου και των δυνατοτήτων τους, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη ανέφερε πως ίσως υπάρξουν νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

“Είναι δύσκολος ο αγώνας, διότι η Φινλανδία είναι μια ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Να μην δώσουμε χώρους. Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό στον αγώνα”, είπε αρχικά ο Γερμανός προπονητής.

Για το αν είναι φαβορί η Ελλάδα και για τον στόχο ανόδου στη League B, σχολίασε: “Για κάθε έθνος είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Το θέλουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο τυχεροί στον αγώνα”.

Για το αν δημιουργεί πίεση ο άθλος του 2004, τόνισε: “Το 2004 ήταν υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες. Αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο και πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στόχος η άνοδος, η πρόκριση στο Euro και μια καλή πορεία εκεί”.

Για το αν φτάνουν οι Μανωλάς και Σωκράτης να σταματήσουν τον Πούκι, ανέφερε: “Φυσικά και χαίρομαι που τους έχω στη διάθεσή\μου. Δεν θα αμυνθούν βέβαια μόνο αυτοί. Για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, όλοι πρέπει να λειτουργήσουν καλά αμυντικά. Πρέπει να αμυνθούν όλοι καλά για να μη φάμε γκολ”.

 Για την ενδεκάδα και αν θα υπάρξουν αλλαγές πλην Κουρμπέλη, αποκάλυψε: “Πρέπει να δω πρώτα την προπόνηση και να μιλήσω με τους παίκτες. Έχουμε πολλούς καλούς μέσους. Θα τον αντικαταστήσουμε τον Κουρμπέλη με καλό παίκτη. Ίσως να έχουμε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα”.

Για το τακτικό πλάνο με τους Φινλανδούς: “Δεν θα έλεγα ότι θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί και να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η ισοπαλία θα μας φέρει σε καλή θέση γιατί έχουμε δυο εντός έδρας αγώνες μετά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους”.

Μανωλάς: Είμαστε νέα ομάδα και αισιοδοξούμε

Ο Κώστας Μανωλάς εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου με τη Φινλανδία και μίλησε για μία Ελλάδα που δεν παίζει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας ή Ισπανίας και η οποία πρέπει να κερδίζει έστω με 1-0.

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς με μία ομάδα που έχει κερδίσει τρία παιχνίδια με 1-0».

Για τον Πούκι: «Είναι ένας καλός παίκτης που τρέχει πολύ και πιέζει πολύ. Σε κάθε περίπτωση όμως η ομάδα είναι έτοιμη να τον αντιμετωπίσει».

Για τη Φινλανδία: «Θα την δούμε σε λίγο και την αναλύσουμε. Την ξέρουμε όμως την ομάδα μιας και την έχουμε ξαναπαίξει. Δεν μας φοβίζει όμως, πρέπει να μπούμε για τη νίκη και πιστεύω θα την πάρουμε».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η Εθνική: «Σημασία έχει η νίκη. Προτιμάω να έχουμε πιο μέτρια εικόνα και να κερδίζουμε τα ματς. Είχαμε μία σοβαρή εικόνα κόντρα στην Ουγγαρία. Στην Ελλάδα κοιτάμε μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά. Δεν παίζαμε ποτέ όπως η Βραζιλία και η Ισπανία, ακόμα και επί Σάντος που ήμασταν πετυχημένοι. Εμείς έχουμε στόχο να κερδίσουμε το ματς. Ποτέ δεν κερδίζαμε με 4-0 ή 5-0».

Για το αν βολεύει και η ισοπαλία: «Στόχος μας είναι πάντα να μπαίνουμε και να κερδίζουμε. Ο προπονητής ποτέ δεν μας είπε να μείνουμε πίσω για να μην φάμε γκολ και να πάρουμε την ισοπαλία. Στην Ουγγαρία δεν μας βγήκε το πρέσινγκ με τον αντίπαλο. Στην έδρα μας μπορεί να μην κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά πήραμε το ματς και δεν διακινδυνεύσαμε ποτέ να χάσουμε το ματς. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Είμαστε μία νέα ομάδα, δείτε και τις άλλες. Η Γερμανία αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στο Μουντιάλ, η Ολλανδία και η Ιταλία δεν πήγαν καν».

ΠΗΓΗ: Metrosport.gr