“Η ομάδα με αποζημίωσε στο έπακρο, για πρώτη φορά, που γνωριστήκαμε φέτος. Ακόμα και τις κυρίες που”έπαιζαν”στο διπλανό τραπέζι, δεν με άφησε να τις φλερτάρω…”

 

Γράφει  ο Νίκος Βολωνάκης

δημοσιογράφος

Εθισμένος από την τηλεοπτική Μουντιαλική καταιγίδα,που διήρκεσε ένα μήνα – άραγμα στον καναπέ- προσπάθησα να πάρω τη δόση μου χθες, πριν πέσω σε περίοδο στέρησης. Έβαλα τα ¨καλά¨ μου,παράγγειλα τις μπίρες μου, άλλαξα στέκι για να βγάλω νέα γούρια και στρώθηκα ν απολαύσω τη δόση μου, με την ενδοφλέβια σύριγγα της μπλάνκονερο συνταγής.

 Ε, λοιπόν σαν από καιρό έτοιμος, το φχαριστήθηκα. Μπορεί να μην είχε τα χαρακτηριστικά των μουντιαλικών  αγώνων,όπως π.χ. τις ταχύτατες μεταβιβάσεις, τα σπιρτόζικα μαρκαρίσματα, τα θεατραλέ πεσίματα και τις μιμητικές κινήσεις για την Var κρίση των διαιτητών, αλλά η ομάδα με αποζημίωσε στο έπακρο, για πρώτη φορά, που γνωριστήκαμε φέτος. Ακόμα και τις κυρίες που”έπαιζαν”στο διπλανό τραπέζι, δεν με άφησε να τις φλερτάρω…

Ο ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα για τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αποδείχθηκε αντάξιος των απαιτήσεων ενός μέσου φιλάθλου -όπως νιώθω ότι είμαι. Τελικά, αν η ομάδα είναι δοκιμασμένη και σωστά ρονταρισμένη αποδίδει. Και με λίγη τύχη γράφεται στο αποτέλεσμα.

Τα πλάνα του Ρουμάνου προπονητή αποδείχθηκαν πετυχημένα. Ακόμα και ο νέος εκ Βραζιλίας Τζάμπα,ήταν τζάμπα-θέαμα, σε μερικές φάσεις. Ο Πρίγιοβιτς τόσο-όσο, μ ένα θαυμάσιο γκολ σε κίνηση και όχι στημένη μπάλα. Ο Κάνιας έξοχος στα σουτ και ειδικά στο πρώτο γκολ. Ο Πέλκας, όπως πάντα θετικός και ο Βιεϊρίνια, υποδειγματικός διευθυντής της ορχήστρας.

Οι αντίπαλοι επικίνδυνοι,με κτυπήματα πολλές φορές σκληρά και με περισσότερη εμπειρία. Αλλά, σαν Ελβετοί του Μουντιάλ, μου θύμισαν τους αετούς, που κάνανε με τα χέρια οι συμπατριώτες τους, το σκάνδαλο “Νοβάρτις” στην φανέλα και βέβαια το γκολ που σημείωσαν στο τέλος μου…κάθισε
στο λαιμό!