Μετά από απουσία ενός χρόνου, λόγω της πανδημίας Covid-19, την Κυριακή (14/11) θα δοθεί -ξανά- η εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα (09:00) για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Την αρχή έκαναν σήμερα Σάββατο, οι αθλητές για τις διαδρομές των 10 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσουν αύριο (14/11) οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων και η κλασική διαδρομή από τον Μαραθώνα, με 10.000 δρομείς. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης COVID-19.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το στον αρχαιολογικό Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή έναρξης του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Τύμβου και κατέληξε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, με τα 17 ζευγάρια να διανύουν τη διαδρομή των 5χλμ. κρατώντας την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο μέρος όπου το πρωί της Κυριακής (14/11, 09:00) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα. Το κλίμα από νωρίς ήταν εορταστικό με τους τυμπανιστές να δίνουν τον ρυθμό.

Σημειώνεται ότι λόγω του Αυθεντικού Μαραθωνίου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα βρίσκονται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.