Καταρρέει από χθες το βράδυ η European Super League, μετά την απόφαση των αγγλικών ομάδων ν’ αποχωρήσουν από το σχεδιασμό. Οπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Mundo deportivo», στο παρασκήνιο υπήρξε συμφωνία της UEFA με τους συλλόγους της Premier League.-

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας κατάλαβε πως έπρεπε να δημιουργήσει γρήγορα ένα εσωτερικό ρήγμα για να καταρρεύσει το σχέδιο και κινήθηκε παρασκηνιακά για να πείσει τις αγγλικές ομάδες ν’ αποχωρήσουν.

Και αυτό έγινε, προσφέροντας σε αυτές τις ομάδες οικονομικά κίνητρα, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει πως η UEFA είναι έντονα δυσαρεστημένη από τις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ειδικά ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, αποτελεί, πλέον, εχθρό της UEFA, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στις εξελίξεις.

Μπ. Τζόνσον: Αυτή είναι η σωστή απόφαση

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση των αγγλικών ομάδων ν’ αποχωρήσουν από το εγχείρημα της European Super League, η οποία πλέον καταρρέει, μετά την έντονη αποδοκιμασία από όλες τις πλευρές:

«Καλωσορίζω την απόφαση των αγγλικών ομάδων ν’ αποχωρήσουν. Αυτή είναι η σωστή απόφαση για το ποδόσφαιρο, τους φιλάθλους, τις ομάδες, αλλά και την κοινωνία σε όλη τη χώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το αγαπημένο μας εθνικό παιχνίδι.»

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)