Με μια σπουδαία νίκη επί της Γάνδης ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί στους οκτώ του  Europa Conference League, να δώσει μεγάλη χαρά στους φίλους του και να γράψει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως μεταδίδει το mynews.gr o Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε για δεύτερη φορά της Γάνδης, αυτή τη φορά μέσα στο Βέλγιο με 2-1 και πήρε πανηγυρική και ιστορική πρόκριση για τους «8» του  Europa Conference League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στους Βέλγους, υπήρξαν στιγμές που δέχθηκε έντονη πίεση, όμως όχι απλά άντεξε, αλλά «χτύπησε» τη στιγμή που έπρεπε και πήρε μια τεράστια νίκη που συν τοις άλλοις προσφέρει και πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Βέλγοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και το έπραξαν, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που παραβίασε την εστία της Γάνδης με τον Κρέσπο στο 20′.

Η Γάνδη αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε, άσκησε ασφυκτική πίεση στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου και αξιοποίησε την υπεροχή της σκοράροντας λίγο πριν την ανάπαυλα και ισοφαρίζοντας με τον Ντεπουάτρ.
Στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με υπομονή ψάχνοντας τη στιγμή που θα του επέτρεπε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκριση.

Αυτό συνέβη στο 70′. Ο Βιεϊρίνια βρήκε πανέξυπνα τον Αουγκούστο και αυτός με αριστοτεχνικό πλασέ πέτυχε το 1-2 που χάρισε τη σπουδαία νίκη – πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Λουτσέσκου: Με αυτοπεποίθηση και πίστη

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ανέφερε:

“Τι μπορεί να περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο με τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε. Όλες οι ομ’aδες είναι πάρα πολύ καλές, αντιμετωπίζουμε ομάδες με ένταση και το σημαντικό στοιχείο σήμερα ήταν ότι δεν παρατήσαμε τη νοοτροπία μας ακόμα και σε στιγμές που το παιχνίδι δεν πήγαινε προς το μέρος μας.
Στα αποδυτήρια είπαμε για την αυτοπεποίθηση και την πίστη που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στην πρόκριση Από τη στιγμή που είμαστε σε αυτό το παιχνίδι στόχος μας ήταν η πρόκριση. Νομίζω ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μας το κομμάτι της ψυχολογίας, ενισχύσαμε το κομμάτι της νοοτροπίας είμαστε μία ομάδα που πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό και αντιμετωπίζουμε ομάδες που στην Ευρώπη έχουν διαφορετικά στοιχεία και μέχρι τώρα ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά”.