Σύμβουλος ανάπτυξης και παραγωγικότητας ο Π. Καρδαράς

Σε πορεία ενδυνάμωσης με διάνοιξη νέων οριζόντων βρίσκεται η Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας στην Καλαμαριά, περιλαμβάνοντας δεκάδες σωματεία. 

Η Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε), ιδρύθηκε το 2000, με έδρα την Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα σε χώρο της αίθουσας ‘’ Ιωάννης Μελισσανίδης’’ στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας και αποτελεί τον επίσημο φορέα, διάδοσης και ανάπτυξης των αγωνιστικών αθλημάτων της γυμναστικής.
Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. είναι ο Νεκτάριος Κελεσίδης μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2022.
Στόχος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. είναι να οργανώσει όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Θεσσαλονίκη, τόσο σε Πανελλήνιο, όσο και διεθνές επίπεδο, συνδυάζοντας τους αγώνες, με τον αθλητικό τουρισμό και όλα τα οφέλη που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία.
Λόγω της εξέλιξης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. το Δ.Σ. αποφάσισε, να εντάξει ως σύμβουλο ανάπτυξης και παραγωγικότητας τον κ. Παναγιώτη Καρδαρά, του οποίου ο ρόλος θα είναι συγκεκριμένος σχετικά με την προώθηση συνεργασιών σε αυτοδιοικητικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Ο κ. Κελεσίδης (δεξιά) υποδέχεται τον κ. Καρδαρά στις εγκαταστάσεις της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. στη Μίκρα. 
Η Ένωση καλύπτει διοικητικά την Β’-Δ’ Περιφέρεια, που περιλαμβάνει τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κέρκυρας.
Στην Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε , υπάγονται (50) σωματεία, ενεργά, που προάγουν τα αθλήματα της γυμναστικής και έχει ειδική αθλητική αναγνώριση με κωδικό ΦΗ15.
Περιλαμβάνει  ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική γυμναστική, γυμναστική για όλους, παρκούρ, αεροβική, γυμναστική ομαδικών αθλημάτων (team gym) και Καλλισθενική γυμναστική ( Street workout and Calisthenics), που υπάγονται, στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.)

“Προχωράμε στην δημιουργία υγιών προτύπων”

Ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε κ. Κελεσίδης δήλωσε σχετικά:
“Με ώθηση από τις αρχές και αξίες που προωθούνται μέσα από τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τον εθελοντισμό, το Ευ Αγωνίζεσθαι, την άμιλλα προχωράμε στην δημιουργία υγιών προτύπων.
Η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση των προπονητών και παραγόντων, οι ομάδες ανάπτυξης και καθοδήγησης, διευκολύνουν την πορεία του πρωταθλητισμού ,που είναι το φυσικό επακόλουθο μέσα από τον αθλητισμό, για τα παιδιά που επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή”.

Π. Καρδαράς: Καθήκον όλων να στηρίξουμε τον αθλητισμό 

Από την πλευρά του ο κ. Καρδαράς, που έχει δείξει επί χρόνια έντονο ενδιαφέρον  για το χώρο των αθλητικών δραστηριοτήτων, ανέφερε ότι είναι καθήκον της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων να δώσουν ουσιαστική σημασία και να ενισχύουν πολύμορφα τον χώρο του αθλητισμού. “Είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και για αναδείξει ο τόπος μας τα υψηλά ιδεώδη του αθλητικού – ολυμπιακού πνεύματος”, πρόσθεσε.
Ήδη ο κ. Καρδαράς έχει προβεί σε κινήσεις τόσο προς τον Δήμο Καλαμαριάς, όσο και προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης για ενίσχυση των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.
Μεταξύ των προτάσεων είναι να μεταδίδονται ζωντανά από μεγάλη οθόνη στην Πλατεία Αριστοτέλους αποσπάσματα των αγώνων καθώς και αξιοθέατα της πόλης τις ημέρες των αγώνων.