Συγκλόνισαν οι Δανοί ποδοσφαιριστές με το ανθρώπινο τείχος που σχημάτισαν για να τον προστατεύσουν από τις κάμερες

 

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσαν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στον αγώνα Δανίας – Φινλανδίας για το EURO, καθώς σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή.

Ο αρχηγός Σιμόν Κγάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν, κρατώντας του την γλώσσα και κάνοντας τεχνητές αναπνοές

Αρχικά, η απόφαση που ελήφθη από την UEFA ήταν για οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μετά από προτροπή του ίδιου ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου λοιπόν, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την επανέναρξη του ματς στις 21.30.

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά και την επιθυμία του να συνεχίσουν το ματς. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και συνάδελφό τους, ο οποίος έδωσε μια πραγματική μάχη για τη ζωή του.
 

Το συγκλονιστικό χρονικό που πάγωσε τον πλανήτη

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές που ήταν γύρω του κάλεσαν το ιατρικό επιτελείο που μπήκε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του για να μην φαίνεται τι συμβαίνει και το ιατρικό επιτελείο να κάνει ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον άτυχο ποδοσφαιριστή που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες και άπαντες έμοιαζαν σοκαρισμένοι. Μετά από αρκετή ώρα και μετά από πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν ορισμένα σεντόνια γύρω από το φορείο και συνόδευσαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν.

ericsenn0
eroc-0

Το τείχος της ανθρωπιάς από τους συμπαίκτες του

Συγκλόνισαν οι συμπαίκτες του Κρίστιαν Έρικσεν που δεν επέτρεψαν στις κάμερες να πάρουν πλάνα από τις στιγμές που έδινε μάχη για τη ζωή του.

Ο δανός σταρ της Ίντερ βρισκόταν στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σχεδόν άμεσα οι συμπαίκτες του σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, προκειμένου να αποτρέψουν τις κάμερες να τραβήξουν πλάνα.

Την πρωτοβουλία πήρε ο αρχηγός της ομάδας Σιμόν Κιάερ και φώναξε όλους τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν γύρω από τον Έρικσεν που έδινε μάχη για τη ζωή του και να τον προστατέψουν με ένα τείχος ανθρωπιάς.

Πως ο Σιμόν Κγάιερ του έσωσε τη ζωή

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κγάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Συγκινητικοί Κίερ-Σμάιχελ στο πλευρό της συζύγου του Έρικσεν

Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.

UEFA: «Στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση ο Ερικσεν»

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του Έρικσεν ήρθαν δια στόματος UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο Δανός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Rigshospitalet» της Κοπεγχάγης και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Παράλληλα, λίγο αργότερα και η ομοσπονδία της Δανίας ανέφερε πως ο Έρικσεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Νίκη της Φινλανδίας με 1-0

Το ματς της πρεμιέρας του Β΄ ομίλου του Euro 2020, ανάμεσα στην Δανία και στην Φινλανδία επανάρχισε περίπου μιάμιση ώρα μετά την διακοπή του, με τους Φινλανδούς να παίρνουν τεράστια νίκη με 1-0!

Από την ώρα που ο 29χρονος άσος της Ίντερ ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε κι αφού συνομίλησε με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ στ΄ αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με κοινό τους αίτημα προς την UEFA ζήτησαν να συνεχιστεί ο αγώνας, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Η Φινλανδία, «πρωτάρα» στη διοργάνωση, με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60ό λεπτό νίκησε με 1-0 τη Δανία στο Πάρκεν Στάντιον της Κοπεγχάγης, μπαίνοντας με το… δεξί στη διοργάνωση και πλέον μπορούν να ονειρεύονται την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Φινλανδών επί των Δανών στα τελευταία 23 ματς που έχουν δώσει, καθώς και η πρώτη για την ομάδα του Κανέρβα μετά από 6 διεθνή ματς που δεν είχε γευτεί την χαρά της επιτυχίας (2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Για τους Δανούς ήταν μόλις η 3η ήττα στα τελευταία 29 διεθνή ματς που έχουν δώσει, με τις δύο προηγούμενες να προήλθαν από το Βέλγιο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ των Φινλανδών, Λούκας Ραντέτσκι, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στα πρώτα 19 λεπτά, ενώ η κορυφαία στιγμή του στον αγώνα ήταν η απόκρουση πέναλτι του Χόιμπγιερκ στο 74ο λεπτό.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)
Κίτρινες: Λουντ, Σπαρβ

Οι ενδεκάδες:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76΄ Στρίγκερ Λάρσεν), Κγιάερ (64΄ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε, Έρικσεν (43΄ Γένσεν), Χόιμπγιερκ, Ντιλένι (76΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν, Βιντ (63΄ Σκοβ Όλσεν), Μπρεϊθγουέιτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Ραντέτσκι, Ο’Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Σπαρβ (77΄ Σούλερ), Καμαρά, Λουντ, Ραϊτάλα (90΄ Βαϊσάνεν), Ουρόνεν, Πούκι (77΄ Κάουκο), Πογιάνπαλο (84΄ Φορς)