Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκωθεί στην Γαλλία μετά τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπάγερν Μονάχου στους “16” του Champions League.

Οι επικρίσεις στρέφονται κυρίως κατά του Λιονέλ Μέσι, του μαέστρου της μπάλας, που χθες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και φαινόταν ότι “σερνόταν” στο γήπεδο, εκτός δύο – τριών φάσεων.

Άνθρωποι του αθλητισμού ρίχνουν ευθύνες στον Μέσι, ο οποίος κέρδισε το τελευταίο του Champions League το 2015 και για 2η σερί χρονιά δεν κατάφερε να οδηγήσει μακριά την Παρί στη διοργάνωση.

Ο πρώην Γάλλος ποδοσφαιριστής Πατρίς Εβρά μίλησε μετά τον αποκλεισμό και δεν δίστασε να πει πως ο Μέσι είναι… τεμπέλης.

«Θέλω να εξηγήσω γιατί λέω Ρονάλντο κάθε φορά. Δεν είναι επειδή είναι αδερφός μου, αλλά επειδή είμαι ερωτευμένος με την εργατικότητά του. Νιώθω σαν τον Μέσι Ο Θεός απλά του έδωσε ένα ταλέντο κι ο Κριστιάνο έπρεπε να δουλέψει γι’ αυτό.

Είχε το ταλέντο αλλά έπρεπε να δουλέψει γι’ αυτό. Αν ο Μέσι είχε την ίδια εργατικότητα με τον Ρονάλντο, πιθανότατα θα είχε 15 Χρυσές Μπάλες σήμερα.

Απλώς είμαι ερωτευμένος με ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, γι’ αυτό επιλέγω τον Ρονάλντο από τον Μέσι» είπε ο Εβρά ο οποίος δεν έχει παίξει στην Παρί αλλά σε Γιουνάινεντ, Γιουβέντους και Μαρσέιγ.

Πάντως ο Λιονέλ Μέσι είναι το απόλυτο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα του 2023 αφού κατέκτησε το Μουντιάλ του Κατάρ.