Σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται στην ιστορική ομάδα του Παναιτωλικού Αγρινίου, καθώς το κεφάλαιο « Φώτης Κωστούλας» κλείνει ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας του στον διοικητικό θώκο της ομάδας.

Ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας του Αγρινίου, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία, Μάτσιελ Καμίνσκι συμφώνησε στην παραχώρηση των μετοχών της ομάδας.

Πρόκειται για μια ημέρα – σταθμό στην ποδοσφαιρική αλλά και ευρύτερα αθλητική ιστορία του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπογραφές έπεσαν και νέοι ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια (πατέρας και γιος) Καμίνσκι που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και έχουν πολωνική καταγωγή.

Η 17χρονη περίοδος Κωστούλα είναι ιστορική για τον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα αυτού του απολογισμού.

Αγοραστής με περιουσία 1 δισ. δολάρια

Με προσωπική περιουσία 1 δισ. δολάρια, ο Μάτσιεκ Καμίνσκι μπαίνει από σήμερα στη ζωή του Παναιτωλικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον Σεπτέμβριο γράφτηκε στην Αγγλία πως ήθελε να αγοράσει την Έβερτον για 400.000.000 λίρες. Είναι ιδρυτής της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Καμίνσκι εμφανίζεται ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, το οποίο προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους Times, ο Καμίνσκι ίδρυσε μια επιχείρηση τον Φεβρουάριο, την KAM Sports, μέσω της οποίας αγοράζει μια σειρά αθλητικών ρούχων ενώ κατέχει και δικαιώματα σε Μέσα Ενημέρωσης

Μάλιστα, αναμένεται εντός της ημέρας, ο νέος ιδιοκτήτης των «καναρινιών» να βρεθεί στην πόλη, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών έχει προχωρήσει στην ΕΕΑ (Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού).

Κατά μία πηγή το deal της μεταβίβασης αφορά και τις εγκαταστάσεις της ομάδας (Emileon), ενώ «έτρεχε» για αρκετό καιρό απευθείας συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών (υπήρξαν ελάχιστοι ενδιάμεσοι).

Τι σημαίνει πλέον αυτό επί του πρακτέου; Από σήμερα (8/12) τα «καναρίνια» ανήκουν στον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του real estate στις ΗΠΑ, αλλά και ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ενώ η φερεγγυότητά του καλύπτει τον όρο που είχε θέσει ο Φώτης Κωστούλας ώστε να πουλήσει, δηλαδή εγγυάται την επόμενη ημέρα των «κυανοκίτρινων».

Σε επίπεδο προσώπων και στελεχών τώρα ακόμη είναι «ρευστό» ώστε να ειπωθεί τι και πώς θα αλλάξει.

(Πηγή: merrosport.gr/gazetta.gr)