“Ήρθαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να αμυνθούμε ή να προκριθούμε» δήλωσε ο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στη διάθεση του οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Μαουρίσιο.-

 

Τον ξεκάθαρο στόχο που έχει ο ΠΑΟΚ στο αυριανό, δεύτερο παιχνίδι, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τη Σπαρτάκ, στη Μόσχα (ώρα 20.30), αποσαφήνισε σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ηρθαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να  αμυνθούμε ή να προκριθούμε», ανέφερε εμφατικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» στην καθιερωμένη πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις συνέντευξη τύπου, χωρίς παράλληλα, να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του για το ματς.
Ο ΠΑΟΚ υπερασπίζεται απέναντι στους Ρώσους το υπέρ του 3-2 από την πρώτη “μάχη” στην Τούμπα, με τον Ρουμάνο να παραδέχεται, επίσης, βάσει και του αποτελέσματος της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη, τη δυναμική της Σπαρτάκ.
Ο Ραζβάν Λουτσέκου, αρχικά, είπε: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαστε καλή ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε μια, εξίσου, καλή ομάδα. Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, άσχετα με το πόσο δύσκολο θα είναι το ματς. Το αυριανό παιχνίδι είναι για μένα και την ομάδα μου πολύ σημαντικό, γιατί αφορά το Champions League. Αρχίσαμε φανταστικά στη διοργάνωση, συνεχίζουμε το σερί νικών από την περυσινή περίοδο.  Ήρθαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να αμυνθούμε ή να προκριθούμε».

Μαζί Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ

Ερωτηθείς για τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, την παρουσία των οποίων στερήθηκε, εσχάτως, λόγω των τραυματισμών τους, απάντησε: «Είμαι χαρούμενος, γιατί και οι δύο είναι ξανά μαζί μας. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Έχω χρόνο για να πάρω τις τελικές μου αποφάσεις για την ενδεκάδα. Σημαντικοί δεν είναι μόνο οι βασικοί, αλλά όλοι, ακόμη και αυτοί που θα μπουν στο γήπεδο, γιατί μπορεί να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και προσπαθούμε πάντα αυτήν να την εκμεταλλευτούμε. Απέναντί μας θα έχουμε έναν αντίπαλο δυνατό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση στο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο στο ματς, είτε υπάρχει για μας η κατοχή της μπάλας, είτε όχι.
Είναι προφανές ότι σε αυτό το επίπεδο αγώνων, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και απόλυτα εστιασμένοι στο παιχνίδι, μια εβδομάδα νωρίτερα, μέχρι να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, όμως, και η Σπαρτάκ είναι στο ίδιο σημείο, είναι υπό πίεση, με βάσει το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Ξέρουν τη δυναμική μας, δυσκολεύτηκαν περισσότερα απέναντι μας, σε σχέση με τα άλλα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έδωσαν ως τώρα. Δεν ξέρω αν εκμεταλλευτήκαμε, στην πρώτη αναμέτρηση, τις αδυναμίες της Σπαρτάκ ή αν εμείς ήμασταν δυνατοί. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και δυναμικοί, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να αντιδράσουμε όταν θα χάσουμε την μπάλα. Σκοράρουμε σε κάθε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Νοέμβριο, ακόμη και σε φιλικά. Μόνο σε δυο παιχνίδια καταφέραμε να πετύχουμε μόνο ένα τέρμα. Δεν σκοράραμε στο πρώτο παιχνίδι επειδή εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες της Σπαρτάκ, αλλά επειδή είμαστε δυνατοί σε αυτές τις καταστάσεις».

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για το μεγάλο πριμ που αναφέρεται πως θα δώσει ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα, σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στη Σπαρτάκ, επισήμανε πως: «Έχουμε μπόνους για να κατακτούμε τους στόχους μας».

Κατέληξε ο Λουτσέσκου εξηγώντας πως ο ένας χρόνος που πέρασε, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πως ήταν ένας από τους πιο φανταστικούς της ζωής μου. Ζήσαμε όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές, θέλω να συνεχίσω. Ας εστιάσουμε, όμως, στο αυριανό παιχνίδι».

Οι ποδοσφαιριστές που έχει επιλέξει ο Ρασβάν Λουτσέσκου είναι οι: Ρέι, Πασχαλάκης, Γλύκος, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Ουάρντα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.

Μαουρίσιο: «Αισθάνομαι έτοιμος να παίξω»

Την ετοιμότητα του να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι διατράνωσε, με τη σειρά του, ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που απέκτησε ενοχλήσεις στην περόνη, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας σε ελληνικό έδαφος (12/8), εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας: «Αισθάνομαι μια χαρά και αν συμφωνεί ο προπονητής θα παίξω αύριο. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, η Σπαρτάκ είναι ισχυρή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες. Δε θα είναι εύκολο για μας να την αντιμετωπίσουμε στην έδρα της. Ηρθαμε, όμως, εδώ για να κερδίσουμε».

Εμψύχωση από Ιβάν Σαββίδη

Τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League επιθυμεί όσο τίποτα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος κάνει ό,τι περνάει από την… τσέπη του για να «ντοπάρει» τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είχε υποσχεθεί στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ένα σημαντικό πριμ πριν από τους αγώνες με τη Βασιλεία, στην περίπτωση που πάρουν το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει σήμερα η Live Sport, το ίδιο έκανε ο ομογενής επιχειρηματίας ενόψει και του αγώνα του ΠΑΟΚ στη Μόσχα κόντρα στη Σπαρτάκ, καθώς αν η ομάδα περάσει στα πλέι οφ του Champions League οι παίκτες θα μοιραστούν ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Αυστηρά μέτρα στο γήπεδο

Αποφασισμένοι να λάβουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι οι άνθρωποι της Σπαρτάκ Μόσχας και οι επιτελείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας της RFU, Βλαντιμίρ Μάρκιν, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη λήψη έκτακτων μέτρων, έστω κι αν η «Otkritie Arena» δεν αναμένεται να γεμίσει.

«Τα μέτρα ασφαλείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διεξαγωγή του, αν και με τους οπαδούς ποτέ δεν ξέρεις και τίποτα δεν μπορείς να υποσχεθείς. Μπορώ να συμβουλεύσω τους Έλληνες φιλάθλους, όπως συμβαίνει και με όλους τους οπαδούς, να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους νόμους. Τότε είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα», τόνισε ο Βλαντιμίρ Μάρκιν, που ήδη έχει κάνει επαφές με τους οργανωμένους οπαδούς της Σπαρτάκ, σε μια προσπάθεια όλα να κυλήσουν ομαλά το βράδυ της Τρίτης (14/08).

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Gazzetta.gr/Live Sport