Όταν οι… πάντες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τόσο οι συμπαίκτες του όσο και τα στελέχη της ομάδας, στάζουν μέλι γι’ αυτόν και στέκονται στην αγωνιστική του ποιότητα, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στην ομάδα. 

Ο Θάνος Τσιμπής αποτέλεσε ένα “ηχηρό” “χτύπημα” του Απόλλωνα Καλαμαριάς αυτό το καλοκαίρι, μια μεταγραφή άκρως… εντυπωσιακή. Ο 28χρονος παίκτης (μπορεί να παίξει στο “1” και στο “2”) έχει εμπειρία, έχει πολλές δυνατότητες και γενικώς διαθέτει όλο το “πακέτο” για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της φετινής ομάδας. Πριν αρχίσουμε να “παρουσιάζουμε” πιο αναλυτικά τι… εστί Τσιμπής, ας ξετυλίξουμε αρχικά το κουβάρι της μπασκετικής του πορείας.

Στη ΜΕΝΤ ήταν από τα πέντε του χρόνια και ως έφηβος πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς. Στα 16 του αγωνίστηκε σε αγώνα του ανδρικού τμήματος ενώ στα 18 του χρόνια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα της Τούμπας. Μάλιστα σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ΜΕΝΤ διετέλεσε αρχηγός! Το 2008 έπαιξε με τον σύλλογο της Τούμπας στην Α2 ενώ την σεζόν 2009-10 δόθηκε δανεικός στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου (Γ’ Εθνική). Συνέχισε στον Αίαντα Ευόσμου στον οποίο αγωνίστηκε την περίοδο 2010-12. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2011 ψηφίστηκε από τους προπονητές ως ένας από τους καλύτερους παίκτες κάτω των 22 ετών. Στη ΜΕΝΤ (Β’ Εθνική) επέστρεψε και έπαιξε ξανά την αγωνιστική χρονιά 2012-13 ενώ στον Ζέφυρο (Γ’ Εθνική) αγωνίστηκε το διάστημα 2013-15. Την σεζόν 2015-16 ήταν στον Πολύγυρο (Β’ Εθνική) και την αγωνιστική χρονιά 2016-17 ανήκε στον Αίαντα Ευόσμου. Την σεζόν 2017-18 αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος στο Πευκοχώρι και του έδωσε σημαντικές βοήθειες προκειμένου να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α2.

Ο Τσιμπής είχε προτάσεις από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών ωστόσο επέλεξε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς λόγω της προσέγγισης των ανθρώπων της ομάδας που του ανέλυσαν το πλάνο της ομάδας και του έκαναν σαφές το πόσο σημαντικός θα είναι γι’ αυτήν. Στηρίζουν πολλά πάνω του, με τον 28χρονο παίκτη να διαθέτει πλούσιες ικανότητες και έναν πολυδιάστατο ρόλο επιθετικά. Μπορεί να προσφέρει τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Και μάλιστα πάρα πολύ καλά και στους δύο τομείς… Στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Τσιμπής “διαβάζει” εξαιρετικά το παιχνίδι και βλέπει… γήπεδο προκειμένου να αξιοποιήσει κατάλληλα τους συμπαίκτες του. Αυτοί που τον ζουν καθημερινά κάνουν λόγο για έναν καλαθοσφαιριστή με πολύ υψηλό μπασκετικό IQ!Εκτελεστικά είναι εξίσου χρήσιμος… Όταν η μπάλα “καίει”, θα είναι εκεί για να την πάρει και να σκοράρει.

Δεν διστάζει και παίρνει ευθύνες στον αγώνα διαθέτοντας το απαραίτητο “κρύο” αίμα σε κρίσιμες στιγμές που θα προκύψουν στα παιχνίδια. Γενικότερα ο Tσιμπής μπορεί να κάνει διάφορες δουλειές στο γήπεδο, να αποτελέσει έναν παίκτη-“κουμπιούτερ” και δεν είναι τυχαίο που οι συμπαίκτες του θεωρούν πως θα είναι ο “εγκέφαλος” του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στις τάξεις του οποίου είναι γεγονός πως έκαναν… υπέρβαση προκειμένου να αποκτηθεί ο Τσιμπής καθώς είναι ένας καλαθοσφαιριστής έμπειρος αλλά και ικανός προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο ολόκληρη την ομάδα. Γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκε… Και ο 28χρονος παίκτης αυτό το γνωρίζει καλά, έχοντας την διάθεση να αναλάβει αυτόν τον ρόλο (δηλαδή να ανεβάσει επίπεδο τον Απόλλωνα). Είναι ιδιαίτερα “διψασμένος” για να “βγάλει” όλα τα ηγετικά προσόντα που διαθέτει ενώ να σημειωθεί πως τρέφει μεγάλη εκτίμηση στην διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στέκεται ιδιαίτερα στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Τσιμπής: “Ο Απόλλων δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον παίκτη”

Για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Θάνος Τσιμπής δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Η οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον παίκτη. Η διοίκηση αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και γενικότερα το μπάσκετ. Οπότε εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά μέρα και την μέρα και η επιτυχία θα έρθει στο τέλος. Έχουμε έναν πάρα πολύ έμπειρο προπονητή και ένα σταφ -το οποίο πέρα από τον προπονητή είναι πολύ σημαντικό- όπως είναι ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και ο γυμναστής που μας βοηθούν καθημερινά”.

Καραμιχάλης: “Περιμένουμε να είναι ένας από τους ηγέτες μας…”

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Θάνο Τσιμπή ανέφερε στο mgskapollon.gr: “Είναι ένας παίκτης που έχει περάσει από διάφορες κατηγορίες. Έχει υψηλή αγωνιστική πείρα και ποιότητα. Περιμένουμε να είναι ένας από τους φυσικούς ηγέτες της ομάδας μας”.

tsibis site apollona

 

ΠΗΓΗ: mgskApollon.gr