Μετέδιδε επί δεκαετίες αθλητικούς αγώνες και έκανε περιγραφές των μεγάλων στρατιωτικών παρελάσεων. Πάει να “συναντήσει” τον άλλο σπουδαίο σπορτκάστερ Κώστα Μότση, που είχε φύγει πριν από δύο χρόνια (Δεκέμβριο 2017).

………………………………………………………………………………

Μια από τις ιστορικές φωνές του ραδιοφώνου με σημαντικές εκφωνήσεις και στην τηλεόραση, με μεταδόσεις ποδοσφαιρικών και άλλων αθλητικών αγώνων, αλλά και με περιγραφές μεγάλων στρατιωτικών παρελάσεων, έσβησε τα ξημερώματα σήμερα (Πέμπτη) στο νοσοκομείο “Σωτηρία”της Αθήνας.

Ο Αντώνης Πυλιαρός, με την στιβαρή και επιβλητική φωνή έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών χτυπημένος από την επάρατο. Ήταν από τους πλέον εμβληματικούς σπορτκάστερ, ένα από τα «Μικρόφωνα στα γήπεδα», που επί δεκαετίες είχε γίνει το ραδιοφωνικό ίνδαλμα χιλιάδων φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πυλιαρός είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου άνθισε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός».

Μπήκε στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη αγαπήσει το μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Υπηρέτησε τα ερτζιανά για 42 χρόνια μέσα από το τότε ΕΙΡ (μετέπειτα ΕΙΡΤ και ακολούθως ΕΡΤ), με δελτία ειδήσεων, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες σφράγισε με τη φωνή του για 35 χρόνια. Πέρασε, μεταξύ άλλων, από τον Sport fm, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), το τηλεοπτικό κανάλι Magic, τον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας ταυτοχρόνως ραδιόφωνο στους σπουδαστές του «Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ».

Μέλος μιας δυνατής ομάδας που έβαζε για 10ετίες τον ήχο των γηπέδων στα σπίτια μας και μέσω της «Φωνής της Ελλάδας» μπορούσαν να ακούσουν τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας οι απόδημοι Έλληνες και οι ναυτικοί. Ο Αντώνης Πυλιαρός είχε γίνει και η φωνή του μικρού ήρωα Γιώργου Θαλάσση.

Η βαθιά μεταλλική φωνή του έχει συνδεθεί με την περιγραφή πολλών σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, αλλά και των στρατιωτικών παρελάσεων για τις οποίες, μάλιστα, είχε βραβευτεί  πριν από τρία χρόνια.

Είχε όμως συνδέσει το όνομα του και με μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων αθλητών στον στίβο. Μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο. Το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ως το μέσο, με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και παράπονά τους».

Σημείο αναφοράς της διαδρομής του η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 ολόκληρα χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016 βραβεύτηκε από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων. Μεγάλη αγάπη της ζωής του οι ποδοσφαιρικές μεταδόσεις και ο Ολυμπιακός.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο (Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου) από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στις 15:00.

Ο Αντώνης, όπως είπαν οι φίλοι του, πάει να συναντήσει τον άλλο σπουδαίο σπορτκάστερ της ΕΡΤ Κώστα Μότση, που είχε φύγει από την ζωή πριν από δύο χρόνια και μάλιστα Δεκέμβριο (4-12-17) σε ηλικία 67 ετών.

Πολλοί απ’ αυτούς που τους άκουγαν επί χρόνια ολόκληρα στο «Μικρόφωνο στα Γήπεδα» -την πιο ιστορική αθλητική εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου- είχαν συνδέσει αυτά τα σπουδαία ονόματα με τις κυριακάτικες αγωνίες και με τα ενδιαφέροντά τους μέσα και έξω από τα γήπεδα.