Τις νίκες του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε και της ΑΕΚ επί της Γαλατάσεραϊ σχολιάζει εύστοχα η εφημερίδα “Πρωταθλητής”, δίνοντας απάντηση με χιούμορ και υπερηφάνεια στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων.

Η εφημερίδα έχει τίτλο “Ήρθαμε και ήταν νύχτα”, απαντώντας έτσι στους Τούρκους, που με κάθε ευκαιρία προειδοποιούν με θράσος “θα έρθουμε κάποια νύχτα”, εννοώντας ότι κάποια στιγμή θα επιχειρήσουν πολεμική επίθεση στην Ελλάδα.

Αυτό το συνδυάζουν με την κατασκευή του πυραύλου “Ταϊφούν” για τον οποίο ο Ερντογάν λέει ότι μπορεί να πλήξει και την Αθήνα.

Η εφημερίδα “Πρωταθλητής” έδωσε το στίγμα της απάντησης με αναφορά στις νίκες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της EuroLeague, μετά την φαντασμαγορική εμφάνιση και νίκη επί της Φενέρμπαχτσε (93-73) στην Κωνσταντινούπολη. Στο 15-7 ανέβηκαν οι Πειραιώτες, που θα γυρίσουν τώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να υποδεχθούν τη back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές με στόχο να παραμείνουν στο… ρετιρέ.

Η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της και πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Γαλατάσαραϊ (81-71) για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 του Basketball Champions League.