Συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές, που κορυφώθηκαν την στιγμή απονομής του χρυσού μεταλλίου, καταγράφηκαν όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας βουρκωμένος έστελνε το μήνυμα της υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, στρέφοντας το βλέμμα και στις δύο κορούλες του, που ήταν στις κερκίδες. 

ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης, αποτελώντας παράδειγμα κορυφαίου αθλητή για την Ευρώπη, όπως σχολίαζαν μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων ανεβαίνοντας για μια ακόμη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έλαβε 15.133 βαθμούς και έγραψε ιστορία στο αγώνισμα κατακτώντας το έκτο του ευρωπαϊκό χρυσό.

Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς και έχοντας συγκομιδή πέντε τίτλους έως σήμερα (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021). Το σερί του θα ήταν πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019-2020, όταν και απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω της σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στον αριστερό ώμο και τη δεύτερη εξαιτίας της πανδημίας.

Κορυφαίος στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής

Με το νέο του χρυσό έφτασε σε ένα σπανιότατο κατόρθωμα, καθώς έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε μετά την απονομή πως ξεκάθαρα «ήρθε για το χρυσό». Ήταν ένα «ξεχωριστό» μετάλλιο για εκείνον όπως δήλωσε, καθώς για πρώτη φορά τον είδαν τα παιδιά του ζωντανά να κερδίζει χρυσό μετάλλιο, αλλά ταυτόχρονα δικαιώθηκε και για την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλε, έπειτα από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε πριν από περίπου 10 μήνες.

Η συγκίνηση ήρθε επειδή όπως δηλώνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο έλαβε μέρος στον αγώνα «σχετικά τελευταία στιγμή», για τα δικά του δεδομένα, μετά από μια δύσκολη πορεία που τον είχε «ζορίσει» τελευταία τόσο ψυχολογικά, όσο και για ιατρικούς λόγους. Παράλληλα, το γεγονός ότι τον παρακολουθούσαν και οι δύο κόρες του τον έκανε να «λυγίσει».