Θερμοκρασίες μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου προβλέπονται για σήμερα σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με ελαφρά μείωση της ζέστης στα παραθαλάσσια σημεία.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τοπικές νεφώσεις στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες οπότε ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα.

Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και από νωρίς το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 με 35, στο Ιόνιο,

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 33 με 35, τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες οπότε ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Tις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 με 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Κρήτης