
Μελισσοκόμοι από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη ακόμα και τη Φλώρινα, συγκεντρώθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η αίτησή τους για αναστολή εκτέλεσης προστίμων, που τους έχουν βεβαιωθεί από το Δασαρχείο Πολυγύρου.
Οι μελισσοκόμοι χαρακτηρίζουν παράνομα τα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο σε περίπου 50 συναδέλφους τους για παράβαση της δασικής διάταξης, με την οποία απαγορεύεται η τοποθέτηση των κυψελών τους σε διάφορες δασικές περιοχές της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στον Δραγουντέλη.
Σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, τα πρόστιμα έρχονται σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για αυτούς. Για το ίδιο θέμα θα ακολουθήσει η εκδίκαση άλλων δύο υποθέσεων.
Το βουνό Ίταμος ή Δραγκουντέλης πήρε το όνομά του από έναν αιωνόβιο ίταμο που στέκει πεισματικά αγέρωχος εδώ και 2.000 χρόνια, απτόητος ακόμη και από έναν κεραυνό που τον «χτύπησε»!
Το όρος Ίταμος ή Δραγουντέλης στη Σιθωνία Χαλκιδικής είναι ένας δασικός παράδεισος, ανεξερεύνητος ακόμη στους πολλούς και δεσπόζει πάνω από τον οικισμό του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας αναλάβει δασάρχης Πολυγύρου η Αγγελική Νάτσιου προσπαθεί να βάλει σε τάξη τους μελισσοπαραγωγούς από όλη την κεντρική Ελλάδα οι οποίοι συρρέουν στην περιοχή. Μόνο πέρσι τοποθετήθηκαν 400.000 κυψέλες. Επίσης θέλει να επιβλέψει τις εργασίες που γίνονται για τη διάνοιξη και συντήρηση των δασικών οδικών δικτύων στο πλαίσιο του Προγράμματος Προστασίας Δασών (Antinero II)» που υλοποιείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κι όλα αυτά σε ένα βουνό που σχεδόν το 50% της έκτασής του ανήκει σε μοναστήρια και ιδιώτες και το υπόλοιπο είναι δημόσιο.