Οι απόφοιτοι του Λυκείου Καλαμαριάς του 1966 σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για την αείμνηστη ερμηνεύτρια Λιζέτα Νικολάου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής».

H Λιζέτα Νικολάου, αγαπημένη τους συμμαθήτρια, τραγούδησε το 2014, στο ίδιο θέατρο, σε μία συναυλία που διοργάνωσαν και τότε προς τιμήν της. Έφυγε, όμως, άδικα κι αναπάντεχα από τη ζωή, τον Αύγουστο του 2023. Η θύμησή της παραμένει ανεξίτηλη, και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια μουσική βραδιά όπου οι άνθρωποι που την αγάπησαν και οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ανασύρουν μνήμες και αγαπημένα τραγούδια της.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Έφη Ζιώγα (εκπαιδευτικός και πρώην διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς), η βιογραφική παρουσίαση της ερμηνεύτριας θα γίνει από τον Γιάννη Πιτσιώρα, ενώ ο Θανάσης Γιώγλου θα μιλήσει για το καλλιτεχνικό της έργο, προβάλλοντας παράλληλα σπάνιο, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό.

Θα ακολουθήσει συναυλία με λαϊκά και ποντιακά τραγούδια, με τη φιλική συμμετοχή του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, αλλά και τη συμμετοχή των Καλαμαριωτών μουσικών και ερμηνευτών: Ελπίδα Κωνσταντινίδου, Γιώργος Καραμφίλλης, Ντίνος Μπιζόπουλος, Βασίλης Μουρτιάδης, Βασίλης Πιτιτζώγιας, Διονύσης Δανιηλίδης, Φιλάρετος Γραμματικόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης, Ειρήνη Αντωνούδη, Γιάννης Παυλίδης, Θανάσης Πραξιγάς.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.