ÊÁÉÑÏÓ ÐÁÑÁËÉÁ ÁËÌÕÑÏÕ ÂÏÑÅÉÁ ÊÅÑÊÕÑÁ( ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Καλός καιρός, χωρίς ισχυρές βροχές και με ελαφρά άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται σχεδόν σε όλη τη χώρα από σήμερα και μέχρι το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους  μετεωρολόγους.

Καλοκαιρινή ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές και λίγες βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα φτάσει στα επίπεδα των 30-32 βαθμών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα λίγων βροχών στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Αύριο, Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι και στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.