Κατέρρευσε διώροφο κτίριο μετά από διαρροή αερίου και καταπλακώθηκε πενταμελής οικογένεια στη νότια Ιταλία. Ο απολογισμός είναι τέσσερα άτομα  νεκρά και δύο τραυματισμένα από την έκρηξη, που ακολούθησε.

Η κατάρρευση του κτιρίου  συνέβη κοντά στη Νάπολη  το πρωί της Κυριακής. Η σορός του τελευταίου θύματος ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας: ήταν η γιαγιά των τριών παιδιών που έμεναν στο διώροφο κτίριο, η τελευταία από τους αγνοούμενους της κατάρρευσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Via Tappia, στη συνοικία Masseria Carlona. Στο διώροφο κτίριο διέμεναν ο 40χρονος Αντόνιο Ζότο και η σύζυγός του Βιντσέντζ Σπανταφόρα, με τα παιδιά τους, τον 2χρονο Τζενάρο, την 4χρονη Αουτίλια Πία και τον 6χρονο Τζιουζέπε. Στον επάνω όροφο ζούσε η μητέρα του Αουτίλια, 80 ετών.

Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση του διώροφου κτιρίου

Ο απολογισμός της έκρηξης πιθανότατα λόγω διαρροής αερίου είναι δραματικός: Dύο παιδιά ηλικίας 4 και 6 ετών έχασαν τη ζωή τους και μαζί τους η μητέρα τους και η γιαγιά του.

Ο μικρότερος της οικογενείας , το 2χρονο αγόρι και ο πατέρας του τραυματίστηκαν. O άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.