Νέο κύμα εκρήξεων σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον τραυματισμό σχεδόν 3.000 ανθρώπων και τον θάνατο 12 ατόμων από εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, την Τρίτη. Υπήρξαν αναφορές για άλλους τρεις νεκρούς.

Δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ανέφεραν νέες εκρήξεις σε διαφορετικές περιοχές.

Πληροφορίες από πηγές του AFP αναφέρουν ότι οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν σε ασύρματους της Χεζμπολάχ.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στις πόλεις Nabatieh, Tyre και Saida στον νότιο Λίβανο. Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) του Λιβάνου μεταδίδει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρηκτικούς «μηχανισμούς» στην πόλη Sohmar.

Ανατίναξε χιλιάδες προσωπικούς ασυρμάτους

Το Ισραήλ ανατίναξε χιλιάδες προσωπικούς ασυρμάτους που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο σε ένα δεύτερο κύμα μιας επιχείρησης που ξεκίνησε την Τρίτη με εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας, δήλωσαν στο Axios δύο πηγές με γνώση της επιχείρησης.

Οι ασύρματοι παγιδεύτηκαν εκ των προτέρων από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και στη συνέχεια παραδόθηκαν από εταιρεία στη Χεζμπολάχ ως μέρος του συστήματος επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης της πολιτοφυλακής, το οποίο υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια ενός πολέμου με το Ισραήλ, είπαν οι πηγές.

Χειροκίνητοι ασύρματοι που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου πυροδοτήθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού, δήλωσαν πηγή ασφαλείας και μάρτυρας, γράφει το Reuters.

Αναφορές για εκατοντάδες τραυματίες  από τις νέες εκρήξεις

Πηγή της Χεζμπολάχ, όπως γράφει ο Guardian, επιβεβαίωσε ότι στο στόχαστρο μπήκαν ασύρματοι που χρησιμοποιεί η ομάδα. Ανώτερη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι εκρήξεις ήταν μικρές σε μέγεθος, παρόμοιες με τη χθεσινή επίθεση, και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα ερευνήσουν περαιτέρω το θέμα.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις τελευταίες εκρήξεις στο Λίβανο, αναφέρουν πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Sky News. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Λίβανο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις που ακούστηκαν έγινε κοντά σε κηδεία που διοργάνωσε η Χεζμπολάχ για τους νεκρούς που σκοτώθηκαν χθες, ανέφερε το Reuters.

Η ασφάλεια της Χεζμπολάχ «βγάζει μπαταρίες από ασύρματους»

Ο ανταποκριτής του Sky News βρίσκεται σε κηδεία στη Βηρυτό για τέσσερα άτομα που σκοτώθηκαν στις χθεσινές επιθέσεις. Λέει ότι η περιοχή βρίσκεται στα νότια προάστια της Βηρυτού και ότι άκουσε ;ekrhjh.

«Βγήκαμε έξω για να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι ήταν ο ήχος και ο κόσμος έτρεχε. Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι με αίμα», αναφέρει. «Υπήρχε αίμα σε ένα αυτοκίνητο» πρόσθεσε.

«Ένας νεαρός άνδρας έτρεχε και ήταν πολύ αγχωμένος. Είπε ότι εξερράγη ένα γουόκι-τόκι – το οποίο χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της ασφάλειας της Χεζμπολάχ εδώ γύρω για την κηδεία». «Οι άνθρωποι της Χεζμπολάχ συγκέντρωσαν τότε όλα τα γουόκι-τόκι και έβγαζαν τις μπαταρίες από αυτά» συνέχισε.